یک فعال بحرینی با اشاره به انتشار اسناد جنایات آل خلیفه از همکاری گسترده آل سعود با مقامات رژیم بحرین خصوصا ولیعهد برای حفظ وضعیت موجود و جلوگیری از عملی شدن درخواستهای سازمانهای حقوقی بین المللی پرده برداشت. به گزارش خبرگزاری مهر،”کریم المحروس” نویسنده و فعال سیاسی بحرینی از صف بندی جدید سازمانهای حقوقی بین […]
یک فعال بحرینی با اشاره به انتشار اسناد جنایات آل خلیفه از همکاری گسترده آل سعود با مقامات رژیم بحرین خصوصا ولیعهد برای حفظ وضعیت موجود و جلوگیری از عملی شدن درخواستهای سازمانهای حقوقی بین المللی پرده برداشت.
به گزارش خبرگزاری مهر،”کریم المحروس” نویسنده و فعال سیاسی بحرینی از صف بندی جدید سازمانهای حقوقی بین المللی برای ممانعت از جنایات و سرکوبگری های رژیم حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین به دنبال انتشار مدارک و اسناد متعدد نقض حقوق بشر دراین کشور خبر داد.
المحروس با اشاره به بی توجهی رژیم آل خلیفه به درخواستهای سازمان های حقوقی بین المللی گفت : سازمانهای حقوقی برای منع اقدامات سرکوبگرانه رژیم هم عقیده شده اند.
وی اظهار داشت : مدارک بسیاری درباره نقض حقوق بشر در بحرین در اختیار بیشتر سازمانهای حقوقی قرار گرفته است و این سازمانها نیز متعاقب آن برای منع اقدامات سرکوبگرانه و غیرانسانی رژیم آل خلیفه متفق القول شده اند.
المحروس که با العالم گفتگو می کرد، افزود: فشارهای سیاسی زیادی هم اکنون به عربستان برای جلوگیری از دخالت در بحرین و نقض حقوق بشر وارد می شود.
فعال سیاسی بحرینی تاکید کرد: برخی مقامات ارشد عربستان همکاری تنگاتنگی با برخی مقامات ارشد بحرین خصوصا ولیعهد را برای حفظ وضعیت موجود و جلوگیری از عملی شدن درخواستهای سازمانهای حقوقی بین المللی در دستور کار قرار داده اند.
المحروس گفت : مقامات بحرینی درصدد هستند به دروغ به مردم انقلابی بحرین القا کنند که وضعیت امنیتی و سیاسی کشور را به طور کامل تحت کنترل خود در آورده اند در حالی که واقعیت چیز دیگری است.
وی افزود: مردم بی توجه به اقدامات سرکوبگرانه و غیرانسانی رژیم به فعالیتهای اعتراضی مسالمت آمیز خود ادامه خواهند داد و بارها این مطلب را اعلام کرده اند.
فعال سیاسی بحرینی گفت : مخالفان مذاکره پیشنهادی رژیم را هرگز قبول ندارند، زیرا هدف رژیم از مذاکره تبرئه خویش از اقدامات سرکوبگرانه و القای “نبود بحران در بحرین” به طرفهای خارجی است.
نگرانی فعالان انگلیسی درباره اوضاع بحرین
ادامه سرکوب شهروندان بحرینی و محاکمه آنها در دادگاه های نظامی، در سایه دعوت ظاهری آل خلیفه برای گفتگو؛ نگرانی فعالان انگلیسی را برانگیخته است.
“لرد ایوبری” از فعالان باسابقه حقوق بشر و حامیان جنبش دموکراسی خواه، در مقاله ای که در مجله سیاست خارجی به چاپ رسانده است خطاب به ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلیس می نویسد : ما باید از مدتها پیش به خوبی درک می کردیم که نمی توان با کسی که پایش را روی گلویت قرار داده است مذاکره است.
وی افزود: به همین دلیل پیشنهاد می کنم که از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد می خواهیم با سفر به بحرین گزارشی را درباره وضعیت سلامتی زندانیانی که بیشتر آنها تحت شکنجه بوده اند تهیه کند.
این فعال انگلیسی همچنین از وزیر امورخارجه این کشور خواست، درباره محاکمه سعید شهابی که تابعیت انگلیسی دارد، و محکومیت او به زندان ابد، به مقامات بحرین اعتراض کند.
ایوبری تاکید کرد: روند محاکمه ها در بحرین غیر قانونی است و دولت انگلیس باید این اقدامات را به صورت علنی محکوم کند.
لرد ایوبری در گفتگو با مرکز حقوق بشر بحرین اظهار داشت : باید اقداماتی در سطح وزارت امور خارجه توسط شخص ویلیام هیگ اتخاذ شود و انگلیس نیازمند تلاشی بیش از اظهار نگرانی درباره اوضاع این کشور است.
هر چند دولت انگلیس در ظاهر نگرانی خود را در این زمینه ابراز داشته و آمریکا در موضعی ریاکارانه و گمراه کننده، دولت بحرین را در فهرست کشورهای ناقض حقوق بشر قرار داده است، اما این امر سبب تغییر مواضع افراطی و سرکوبگرانه رژیم آل خلیفه نشده است.
تظاهرات حمایت از قربانیان شکنجه در بحرین
فعالیتها در بحرین در اعتراض به احکام دادگاه نظامی علیه مخالفان و همچنین اعلام همبستگی با قربانیان شکنجه همچنان ادامه دارد.
ساکنان روستای السنابس برای اعلام همبستگی خود با قربانیان شکنجه تظاهرات کردند و با سردادن شعارهایی توقف نقض حقوق بازداشت شدگان را خواستار شدند.
ساکنان روستاهای “سفاله” و “المرخ” و همچنین مناطق مختلف جزیره “ستره” نیز با برگزاری تظاهرات، بر ادامه فعالیتهای مسالمت آمیز خود تا تحقق مطالبات مشروع مردم بحرین تاکید کردند.
جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین نیز در بیانیه ای به مناسبت روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه تاکید کرد، تاکنون بیش از هزار شهروند بحرینی بازداشت شده و بسیاری از آنها به شدت شکنجه شده اند.
این جمعیت با اشاره به شهادت چهار بحرینی در زندانها بر اثر شکنجه؛ بی حرمتی به زنان و دختران بازداشت شده را محکوم کرد. در این بیانیه آمده است، شخصیتها و رهبران گروه های مخالف، پزشکان، معلمان، دانش آموزان و کارمندان بخش عمومی در زندانهای بحرین شکنجه شده اند.
درخواست پادشاه بحرین برای گفتگو جدی نیست
یوسف البحرانی یک فعال سیاسی در بحرین درخواست شاه این کشور برای گفتگو با مخالفان را با وجود ادامه حملات سرکوبگرانه نیروهای امنیتی علیه مردم غیرجدی دانست.
البحرانی با اشاره به ادامه اعتراض های مردمی گفت : دعوت شاه برای گفتگو با مخالفان درشرایطی که حملات سرکوبگرانه نیروهای امنیتی علیه مردم بحرین همچنان ادامه دارد و گفتگو برهیچ اصل صادقانه ای استوار نیست، جدی نیست.
البحرانی درباره تظاهرات مردم بحرین در روز جمعه گذشته اظهار داشت : ائتلاف جوانان انقلاب ۱۴ فوریه روز جمعه را به عنوان روز وفاداری به رهبران مخالف معرفی و مردم دراین روز خشم و اعتراض خود را به احکام ظالمانه برای رهبران دینی و سیاسی بازداشت شده در بحرین اعلام کردند.
وی درباره اظهارات اخیر آیت الله شیخ عیسی احمد قاسم درباره اینکه دعوت مسئولان بحرینی به گفتگو درسایه ادامه حملات تجاوزکارانه نیروها به مردم محکوم به شکست است، گفت : سخنان شیخ عیسی احمد قاسم همسو با خط دینی و سیاسی عموم مردم بحرین که با این اقدامات نظامی مخالفند ، ایراد شده است.
البحرانی افزود: شیخ عیسی احمد قاسم درسخنانش مخالفت خود را با قانون اساسی بحرین اعلام کرد و تهیه قانون اساسی جدید مورد توافق همه مردم را خواستار شد.
وی توقف حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه نیروهای امنیتی بحرین علیه مردم از جمله حقوق بشر و نیز لزوم اصلاح اوضاع سیاسی از طریق گفتگوی جدی با هدف حل بحران امنیتی در کشور را خواستار شد.
البحرانی اظهار داشت : شاه بحرین وقتی که قانون وضعیت فوق العاده را لغو کرد، خواستار گفتگو شد؛ ولی اکنون شاهدیم که بسیاری از رهبران مخالف هنوز در زندان ها هستند و شمار بازداشت شدگان در بحرین از هزار نفر تجاوز می کند .
به گفته وی، صدها نفر از مردم این کشور درحملات نیروهای امنیتی، کشته، زخمی و یا ناپدید شده اند و شمار زیادی از مردم هم از بیم جان خود به خارج از کشور رفته اند.
وی تصریح کرد رژیم آل خلیفه همچنان از برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز که همه قوانین و مقررات بین المللی آن را قبول دارند، نگران است و از برگزاری آن جلوگیری می کند و این مسئله نشان دهنده جدی نبودن رژیم حاکم در گفتگوی صادقانه با هدف حل بحران درکشور است.
البحرانی که با العالم گفتگو می کرد، بحرین را شاهد بحرانی سیاسی و حقوقی دانست که به جنگی هویتی و قومی و اعتقادی تبدیل شده و این مسئله ، سبب گسترش دامنه اعتراض ها شده است.
وی هشدار داد که احتمال تبدیل درگیری های سیاسی به درگیری های دینی و قومی و روبرو شدن کشور با سرنوشت نامشخص وجود دارد.
به گفته البحرانی، رژیم بحرین با اقدامات تجاوزکارانه اعم از شکنجه و کشتار و سرکوب، با محکومیت گسترده ای در سطح منطقه ای و بین المللی روبروست.