درحالی دادگاه بین المللی ویژه ترور رفیق حریری کیفرخواست اولیه خود را صادر و در آن، چهار نفر منتسب به عضویت در حزب الله را متهم به ترور کرد که سالهاست هیچ نام و نشان و رد پایی از آنان در لبنان مشاهده نشده و گفته می شود اصلاً وجود خارجی ندارند.
به گزارش مشرق، پس از اعلام کیفرخواست اولیه ترور رفیق حریری که در آن چهار منتسب به عضویت در حزب الله متهم به ترور رفیق حریری شده بودند، “مروان شربل” وزیر کشور لبنان در گفت وگو با رسانه ها تأکید کرد که دولت لبنان تمام تلاش خود را برای بازداشت این متهمان به کار خواهد بست.
وی افزود: البته این به معنای دست پر بودن دولت نیست، چون پروندههای اینچنینی بسیاری در لبنان وجود دارد که سالهاست به حال خود رها شده و افراد بسیاری در لبنان وجود دارند که سالهای سال است نه کسی آنها را دیده و نه خبری از آنها دارد.
شربل با اشاره به اینکه ۱۵ تا ۲۵ هزار پرونده اینچنینی در لبنان وجود دارد، گفت: ما بر این گونه متهمان نام “سایه” یا “شبح” را گذاشتهایم چون دست یافتن به آنها بسیار سخت و مشکل است و ممکن است آنها اصلاً در لبنان حضور نداشته باشند.
وزیر کشور لبنان با تأکید بر اینکه داستانهای بسیاری درباره این افراد بر زبانها جاری است، گفت: بسان دادگاه بین المللی، دولت لبنان نیز اطلاعی از این فراد در اختیار ندارد، مگر اینکه خود بیایند و خبری از احوال خود بدهند.
وی ادامه داد: بعید به نظر نمیرسد که اصلاً این نامها و شخصیتها “خیالی” بوده و اصلاً در جهان واقعیت وجود خارجی نداشته باشند.
درحالی که بسیاری از لبنانیها این کیفرخواست را سیاسی خوانده و تأکید کرده اند: دادگاه بین المللی ویژه ترور رفیق حریری میبایست کیفرخواستی بنابر میل و خواست رژیم صهیونیستی و آمریکا ارائه میداده تا در آن حزب الله متهم شناخته شود.
آنها تأکید دارند، هدف دادگاه و عدالت بین المللی سرکوب مقاومت و برافروختن آتش جنگ شیعه و سنی در لبنان است.
اما چهار متهم کیفرخواست اولیه ترور رفیق حریری کیستند:
۱٫ سلیم جمیل عیاش: متولد ۱۹۶۳ میلادی است که بر اساس کیفرخواست اولیه متهم به انجام ترور است. گفته شده که وی از کادرهای حزب الله و دارای شناسنامه و تابعیت آمریکایی است اما متولد شهرک “حاروف جنوبی” در استان نبطیه است و شماره پروندهاش ۱۹۷ و منتسب به یکی از خانوادههای سرشناس شهرک حاروف است.
اما اهالی روستا پس از شنیدن این خبر با تأکید بر سیاسی بودن حکم در گفت وگو با النهار گفتند که هم اکنون بیش از ۳۰ سال است که سلیم عیاش را در منطقه خود ندیدهاند.
اهالی شهرک حاروق در ادامه افزودند: عیاش با اینکه بستگانی در شهرک دارد اما در طول این ۳۰ سال هرگز به دیدن آنها نیامده است.
آنها گفتند: پس از مهاجرت سلیم به آمریکا خانوادهاش به آمریکا مهاجرت کرده و به او ملحق شدند.
۲- مصطفی بدرالدین : متولد سال ۱۹۶۱ میلادی و معروف است که نامهای مستعار بسیاری دارد که معروفترین آن “الیاس صعب” (ناامیدی سخت است) میباشد.
بر اساس کیفرخواست اولیه، وی نیز متهم به برنامهریزی برای اجرای ترور و از اهالی شهر نبطیه است؛ به گفته اهالی نبطیه وی نیز هیچگاه در این شهر زندگی نکرده و حتی خانوادهاش نیز سالها پیش به منطقه “الغبیری” در بیروت مهاجرت کردهاند.
ساکنان نبطیه تأکید کردند: وی را هنگامی که کودکی بیش نبود، دیدهاند که به شهرک “جبشیت” زادگاه شهید “راغب حرب” و شیخ آزاده “عبد الکریم عبید” رفت و آمد داشت.
اما نزدیکان بدرالدین با تأکید بر اینکه اگر او را ببینند، نمیشناسند، افزودند: سالهای سال است که از وی بیخبر هستیم تا اینکه رسانهها اعلام کردند که وی با ترور رفیق حریری در ارتباط و از جمله رهبران حزب الله و داماد سردار شهید “عماد مغنیه” بوده است.
براساس برخی گزارشها گفته میشود، وی جانشین شهید عماد مغنیه در فرماندهی نظامی حزب الله بوده و همچنین عضو مجلس جهادی و فرمانده عملیاتهای خارجی حزب الله است.
غیر از آن این گزارشها میافزایند: بدرالدین به دلیل انجام هفت عملیات بمبگذاری در کویت که منافع و تأسیسات کشورهای غربی را در این کشور هدف قرار داد، به زندان افتاد. بنابر ادعای روزنامه الوطن، بمبگذاریهای بدرالدین، سفارتخانههای آمریکا و فرانسه و مجتمع مسکونی آمریکاییها در کویت و برج مراقبت فرودگاه بین المللی کویت و یک منطقه صنعتی را دربرمیگرفت.
اما در سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با حمله عراق به کویت، بدرالدین از زندان آزاد شد وگفته میشود، وی پس از آزادی از زندان به ایران پناهنده و سپس راهی لبنان شد تا به حزب الله بپیوندد که در آن زمان جوانی ۲۳ ساله بود.
همچنین گفته شده عملیات ربودن هواپیمای کویتی که شهید مغنیه در سال ۱۹۸۸ میلادی انجام داد و آن را بانکوک و سپس مشهد مقدس و پس از آن لارنکا هدایت کرد، با هدف آزادی ۱۷ زندانی مقاومت از جمله بدرالدین صورت گرفته بود.
رسانههای صهیونیستی نیز در واکنش به انتشار خبر متهم شدن بدرالدین به دست داشتن در ترور رفیق حریری نوشتند که وی از عماد مغنیه سختگیر است و همین سختگیری موجب نزدیکی آن دو به هم شده بود.
این رسانهها معتقدند: وی پس از آزادی از زندان و رفتن به ایران در آنجا تغییر چهره داده و در طول فعالیت خود در کنار عماد مغنیه هر آنچه خواستهاند، کردهاند که از آن جمله به نفوذ در برخی از سازمانهای اطلاعاتی و جاسوسی رژیمهای عربی و خود رژیم صهیونیستی اشاره میکنند.
۳- حسن عنیسی: متولد ۱۹۷۴ میلادی در شهرک “شحور” از توابع استان صور است و تا پیش از پیوستن به حزب الله، حسابرس بوده و برادری به نام احمد دارد که به همراه فرزند خردسالش در جنگ ۲۰۰۶ میلادی به شهادت رسید.
به گفته یکی از نزدیکان وی خانوادهاش و بویژه داییهایش از خاندان آل درویش هستند که بسیاری از آنها از فرماندههان و رهبران حزب الله هستند.
۴- اسد صبرا: متولد ۱۹۷۶ میلادی و متولد شهرک “مجدل سلم” بوده و آن گونه که شایع شده وی از اهالی شهرک “حداثا” نیست، نام پدرش “حسن طعان صبرا” متولد ۱۹۳۸ و مادرش “لیلی صالح” است.
می گویند شغل وی تعویض روغن خودروها و دارای سه برادر به نامهای نمر و فهد و علی است، این درحالی است که شهردار شهرک مجدل سلم بشدت وجود چنین شخصی را به عنوان یکی از اهالی شهرک خود رد کرده است.
گفته میشود وی به همراه حسن العنیسی بنابر کیفرخواست اولیه دادگاه ترور حریری متهم هستند که “ابو عدس” را مخفی کردهاند.
ابو عدس همان کسی است که پس از عملیات ترور رفیق حریری در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ میلادی با شبکه الجزیره تماس و مسؤولیت این ترور را برعهده گرفت.
گزارش تأکید میکند که محل زندگی یا اختفای هیچیک از متهمان آشکار نبوده و کسی از آن مطلع نیست. در عکس استفاده شده در این گزارش که برای نخستین بار از سوی شبکه صهیونیستی ـ سعودی العربیه منتشر شده است، ادعا می شود نفر سمت راست، سلیم جمیل العیاش و سمت چپ، مصطفی بدرالدین بصورت سیاه و سفید، دیده می شود.