حسن زیاری در نخستین نشست فرهنگی – اجتماعی روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور که امروز سه شنبه در دانشگاه پیام نور برگزار شد، در ارتباط با نقش محوری این دانشگاه در حوزه آموزش گفت: دانشگاه پیام نور نقش محوری آموزش در مناطق محروم و پذیرش بومی را دارد. به همین منظور ۹۵ درصد از دانشجویان بومی در محدوده کمتر از ۱۵۰ کیلومتر در ۳۲ استان کشور پذیرش می شوند.
وی در ارتباط با آزمون های این دانشگاه گفت: دانشگاه پیام نور آزمون محوری هرساله برگزار می کند که به زودی ۳۰ درصد کل آزمون این دانشگاه آنلاین خواهد شد.
زیاری به یکی از ویژگی های دانشگاه پیام نور اشاره کرد و گفت: کم هزینه بودن، خوابگاه نداشتن و در اختیار نگذاشتن سلف سرویس برای دانشجویان یکی از ویژگی هایی است که این دانشگاه را در مقایسه با سایر دانشگاه ها ممتازتر نشان می دهد. همچنین پذیرش دانشجویان بومی و برگزاری دوره های غیر حضوری و نیمه حضوری از دیگر ویژگی های این دانشگاه در میان دیگر دانشگاه ها به شمار می آید.
وی در خصوص وضعیت علمی این دانشگاه گفت: در نامه ای که روز گذشته از سوی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش به دست من رسید اعلام شد دانشجویان دانشگاه پیام نور رتبه های موفقیت آمیز علمی در المپیاد علمی – دانشجویی کشور به دست آوردند.
زیاری به تعداد کل دانشجویان دانشگاه پیام نور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک میلیون و ۴۲ هزار و ۵۵۳ دانشجو در دانشگاه های پیام نور مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۹۶۰ هزار دانشجوی فعال و حدود یکصد هزار دانشجوی غیر فعال داریم که این دانشجویان غیر فعال بنا به دلایل مختلف در مرخصی تحصیلی و یا سایر موارد هستند.
به گفته رئیس دانشگاه پیام نور تعداد کل دانشجویان کارشناسی ۹۷٫۶ درصد است در حالیکه تعداد کل دانشجویان ۳ مقطع کاردانی، کارشناسی ارشد و دکترا کمتر از دانشجویان کارشناسی است.
زیاری در بخش دیگری از سخنان خود درباره نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه های پیام نور اظهار داشت: تعداد کل استادان تمام وقت حدود ۲ هزار و ۸۳۵ نفر هستند که اگر این تعداد را با کل جمعیت دانشجویی مقایسه کنیم این نسبت به عدد یک به ۳۰۰ می رسد. همچنین ۴۳۰ نفر دانشجوی بورسیه و دکترا در این دانشگاه جذب شده اند.
رئیس دانشگاه پیام نور تاکید کرد: در دو دوره جذب هیئت علمی نیز حدود ۳۰۰ نفر جذب و پذیرش شدند.
وی به برنامه های دانشگاه پیام نور تا پایان برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه برخی آموزش ها از طریق تلفن و موبایل انجام می شود، انتشار یک نشریه به ازای هر رشته می بایست تا پایان برنامه پنجم اتفاق افتد.
وی افزود: در حال حاضر این دانشگاه مجهز به کتابخانه دیجیتال است و ۱۰۰ هزار جلد کتاب لاتین، ۴۰ هزار جلد فارسی و ۵ هزار جلد کتاب سایر زبان ها از جمله برنامه هایی است که در این کتابخانه و تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به آن دست یابیم.
زیاری با بیان اینکه تعداد مقالات آی اس آی و آی اس سی، می بایست به عدد هزار برسد، به رشد مراکز رشد اشاره کرد و گفت: هر دانشگاه پیام نور می بایست یک مرکز رشد داشته باشد و انتشار ۳ هزار و ۵۰۰ عنوان درسی می بایست به رقم صد در صد برسد.
رئیس دانشگاه پیام نور در ادامه سخنان خود به رشد ۴ مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: مقطع کاردانی می بایست به ۱۳ درصد رشد، کارشناسی به ۷۵ درصد کاهش، ارشد به ۹٫۵ درصد افزایش و دکترا به ۲٫۵ درصد افزایش دست یابد.
وی افزود: دانشگاه پیام نور می بایست در رشته های علوم انسانی جمعیت کل را از ۷۲ درصد به ۴۹ درصد کاهش دهد. اما در رشته های علوم پایه از ۱۴ به ۱۷ درصد، در رشته فنی – مهندسی از ۱۱ به ۲۱ درصد، در رشته کشاورزی از ۷ به ۹ درصد و در رشته هنر از یک به ۴ درصد افزایش یابد.