نماینده بجنورد گفت که شنیده است رئیسجمهوربرای پاسخگویی به سوال نمایندگان در مجلس اعلام آمادگی کرده است. البته او نگفت که این حرف را از چه کسی شنیده است.
موسیالرضا ثروتی عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در گفتوگو با خبرآنلاین، سوال از رئیس جمهور را یک امر عادی خواند و گفت: برای پارهای از سوالات که نمایندگان اعلام کردند، رئیسجمهور باید با حضور در مجلس، به این موارد توضیح دهد.
او که میگفت، در این راستا هیچ مشکل یا مسالهای وجود ندارد، در واکنش به اینکه برخی شرایط زمانی کنونی را برای طرح سوال از رئیسجمهور مناسب نمی دانند، اظهار داشت: نمایندگان مجلس به حمدالله از کلیه مسائل سیاسی و اجتماعی کشور مطلعند و کاملا بر امور مسلط اند و شرایط را ارزیابی میکنند. به همین دلیل است که طرح سوال از رئیسجمهور، قبلا هم مطرح شده بود اما نمایندگان اجرای آن را به صلاح ندانستند و به همین دلیل آن را به جریان نیانداختند. حتی پس از قهر و خانهنشینی رئیسجمهور هم این سوال به جریان نیفتاد. این نشان می دهد که نمایندگان در جریان امور و مسائل هستند.
ثروتی با بیان اینکه نمایندگان امضا کننده این سوال تماما اصولگرا و حامی رئیس جمهور و مطیع مقام معظم رهبری هستند، تاکید کرد: طرح سوال از رئیسجمهور برای حمایت از ایشان است تا با حضور در مجلس از عملکرد خود دفاع کنند. اما گاهی برخی افراد و رسانهها بی دلیل به این مساله دامن میزنند. این در حالی است که سوال کنندگان حتی در نظر دارند که قبل از اجرای نهایی سوال از رئیسجمهور هم نظر مقام معظم رهبری را اخذ کنند و آخرین وضعیت این سوال را در نشستی بررسی کنند.
به گفته وی از آنجا که کلیه طراحان، اصولگرایند و مطیع امر رهبری، هر نظری که ایشان بدهند، مطاع است.
نماینده بجنورد در خصوص برخی اخبار دال بر بازپسگیری برخی امضاها و مصاحبه برخی اعضای هیات رئیسه هم گفت: همانطور که گفتم نمایندگان قدرت تشخیص دارند و اگر در برههای همچون ترک محل خدمت از سوی رئیسجمهور، تشخیص دادند که طرح سوال از رئیسجمهر را امضا کنند|، شاید الان هم تشخیص دادهاند که باید امضایشان را پس بگیرند. مساله حائز اهمت این است که چه سوال چه باز پس گیری آن، در چارچوب قانون است و نباید این موضوعات طبیعی را سیاسی کرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه نباید طرح سوال از رئیس جمهور را تابو کرد، ادامه داد: البته برخی از ابتدا با این کار مخالف بودندو دوست ندارند که از رئیسجمهور سوال شود و برای همین هم این طرح را امضا نکردند. اما وقتی کاری در چارچوب قانون است، نباید با آن مخالفت کرد.
ثروتی در پاسخ به اینکه ضمانت اجرایی سوال از رئیسجمهور در شرایطی که بر اساس آییننامه داخلی مجلس برای آن رای گیری نمیشود، چیست؟ گفت: در آییننامه پیش بینی نشده است که اگر نمایندهها از پاسخ رئیسجمهور قانع نشوند چه میشود. اما هدف از این کار صرفا برای روشنگری است. البته در مورد وزرا، اگر سه بار نظر نمایندهها به پاسخهای آنها منفی باشد، کار به استیضاح میانجامد ولی در مورد رئیسجمهور اینگونه نیست. البته نمایندهها باز هم میتوانند از رئیسجمهور سوال کرده یا مطابق قانون اساسی و آییننامه داخلی مجلس او را استیضاح کنند.