غلامرضا خواجه سروی معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در نشستی خبری در محل وزارت علوم با بیان اینکه برای نخستین بار با هماهنگی شورای نگهبان و وزارت کشور دانشجویان میتوانند در صورت علاقهمندی به عنوان بازرس و ناظر در زمان رآیگیری حضور داشته باشند و برای نخستین بار ناظر برگزاری انتخابات شوند.
به گفته وی معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با همکاری شورای نگهبان و وزارت کشور بخشنامهای به سراسر کشور ابلاغ میکند که براساس آن دانشجویان می توانند در فرمانداریها و استانداریهای محل زندگی بر اساس هماهنگیهای به عمل آمده به عنوان ناظر و بازرس حضور داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: براساس آمار شورای نگهبان بیش از ۲۳ هزار دانشجویان و استاد دانشگاه در حال حاضر به عنوان ناظر انتخابات با شورای نگهبان و وزارت کشور همکاری میکنند.
به گفته خواجهسروی کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری، نمایندگان آنها یا فعالین سیاسی فقط با مجوز هیئتهای نظارت میتوانند در دانشگاهها حضور یابند. در این زمینه حتی مسئولان دانشگاهها هم نمیتوانند بدون هماهنگی کاندیدایی را به دانشگاه دعوت کنند.
وی تأکید کرد: دانشگاه جای نقد و تضارب آرا است اما جای هتاکی به حرمت افراد و نظام نیست و باید کاندیداهای حاضر در دانشگاهها به صورت علمی صحبت کنند.
خواجهسروی با بیان اینکه تعداد تشکلهای دانشجویی در سال ۹۱ به ۲۵۳ تشکل افزایش یافته است، گفت: دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی در ایام انتخابات به فعالیت خود ادامه میدهند و تعطیل نیستند.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل تداخل انتخابات ریاست جمهوری با امتحانات پایان ترم نیم سال دوم سال تحصیلی ممکن بود برخی از دانشجویان و اساتید نتوانند در متن انتخابات حضور داشته باشند. امسال تدابیری اندیشیده شد تا امتحانات پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به پایان برسد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی در ایام انتخابات به فعالیت خود ادامه میدهند، گفت: روند فعالیت خوابگاههای دانشجویی در ایام انتخابات مثل سالهای گذشته است اگر چه امتحانات دانشگاهها ۲۰ خرداد به پایان میرسد اما عملا تا ۲۴ خردادماه خوابگاهها تعطیل نمیشوند.
فارس