به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی غضنفری در همایش صندوق توسعه ملی با اشاره به مسأله ناترازی در کشور گفت: صندوق در مشارکت با بانکها اعلام کرده است پنج و هشت دهم میلیارد دلار خط اعتباری برای پروژه های حوزه انرژی در اختیار بانکها قرار گرفته است.دو بانک پیش قدم شده و ۶۰۰میلیون دلار از این خط اعتباری فعال شده است.
وی افزود، البته در این مدل بانکها شرایط قانونی و مجوزها را بررسی و به صندوق توسعه ملی تاییدیه ارسال میکند. دولت درخواست تامین مالی ۱۲میلیارد دلاری احداث نیروگاههای جدید را به صندوق توسعه ملی ارایه کرده است
وی گفت: دولت به صندوق توسعه ملی اعلام کرده است سی هزار مگا وات انرژی برق نیاز دارد که چنین احداثاتی به ۱۲میلیارد دلار نیاز دارد. هم اکنون از شش هزار مگا وات پرونده با اعتبار ۲.۴میلیارد دلار پشت کانتر بانکها رفته و فقط ۱۵۰۰مگا وات آن به صندوق توسعه ملی رسیده است.
غضنفری گفت: از محل فروش نفت حدود ۱۶۸ میلیارد دلار از ۱۲ سال پیش تا کنون به صندوق توسعه ملی واریز شده است. جدای از تسهیلات تخصیص داده شده حدود ۹.۳ میلیارد دلار سود دریافت شده است.
موجودی صندوق توسعه ملی بیش از ۳۰میلیارد دلار است
وی افزود، گزارش عملکرد صندوق توسعه ملی نشان میدهد ۴۵ میلیارد دلار را به بخش خصوصی تسهیلات ارایه شده است. ۱۰۳ میلیارد دلار هم صرف مصارف دولتی و حاکمیتی شده است. در حال حاضر ۳۰.۷ میلیارد دلار باقی مانده موجودی صندوق است.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی بیان کرد: صندوق توسعه ملی ۳۸.۲ میلیارد دلار تسهیلات ارزی تخصیص داده درحالی که ۲۰ میلیارد دلار مطالبات معوق از بخش خصوصی دارد. این آمارها نشان میدهد میزان معوقات بسیار بالا است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: این تسهیلات در اختیار بخش نفت و گاز، صنایع، نیروگاهها، پالایشگاهها، پتروشیمی، آب، حمل و نقل و… قرار گرفته است.
وی افزود، ما در سال ۱۴۰۴ چابک سازی انجام دادیم و سه شرکت متعلق به صندوق توسعه ملی ادغام شدند.
غضنفری گفت: مدل تامین مالی I-HOPE را در حال حاضر متوقف کردیم و از مدل L-HOPE یعنی ارائه تسهیلات با عاملیت بانکها در حوزه تامین مالی بنگاهها فعالیت میکنیم.
انتهای پیام/