به گزارش روزنامه “میرر”، ویلیام هیگ، وزیر خارجه انگلیس این خبر را در سفر به کابل، پایتخت افغانستان اعلام کرد.
هیگ گفت: “البته ما در بسیاری از موارد بازیگر فعالی در گفتوگو با شبهنظامیان طالبان هستیم. ما در هیچ یک از جوانب مربوط به این مذاکرات نقش ناظر را ایفا نمیکنیم.”
وی تصریح کرد: “آشتی با افرادی که درگیر منازعه نظامی هستند میتواند بسیار ناخوشایند باشد. در این شرایط، شما باید با برخی مسائل ناخوشایند مواجه شوید.”
وزیر خارجه انگلیس افزود، انگلیس در پشت صحنه بسیار فعال عمل کرده است.
در حالی وزیر خارجه انگلیس از مذاکرات این کشور با طالبان خبر داده است که تنها چند روز پیش امریکا اعلام کرد که واشنگتن در حال انجام گفتوگوهای مستقیم صلح با شبهنظامیان طالبان است.
این در حالی است که حامد کرزی چندی پیش شورای صلح افغانستان را با هدف پیشبرد گفتوگوها با طالبان تشکیل داد و برهانالدین ربانی، رئیس جمهوری سابق این کشور را به ریاست این شورا منصوب کرد.
شورای تازه تاسیس صلح افغانستان تلاشهایی را برای آغاز گفتوگو با افغانهای ناراضی و شبهنظامیانی که درگیر جنگ با دولت بودهاند، انجام داده است.
در همین حال، شورای صلح افغانستان تمایل خود را برای شنیدن مطالبات مشروع شبهنظامیان اعلام کرده است.
مقامات ارشد امریکا و انگلیس درحالی سرگرم انجام مذاکرات صلح با طالبان هستند که در سال ۲۰۰۱ از بین بردن طالبان را از مهمترین اهداف حمله نظامی خود به افغانستان اعلام کرده بودند.
انگلیس با اعزام ۹ هزار و ۵۰۰ نیروی نظامی پس از امریکا بیشترین نیرو را در میان کشورهای عضور ناتو برای جنگ در افغانستان مستقر کرده است.