این سالاد ابداع دکتر مجید انوشیروانی میباشد که ایشان به بیشتر بیمارانی که با شکایت از چاقی، نفخ، سنگینی معده، کبد چرب، چربی خون بالا، آکنههای سرد و … مراجعه میکنند؛ سفارش میکنند که از مصرف ماست و خیار، سالاد شیرازی و سالادهای مجلسی خودداری کنند؛ زیرا همه آنها اگرچه کالری کمتری دارند اما فرآیند گوارش را _ از معده تا بافتهای محیطی_ در چنین بیمارانی بدتر میکنند.
ایشان به جای این سالادها و پیش غذاها، سالادی را طراحی کردهاند که اجزای آن عمدتاً از گیاهان خانواده چتریان (آپیاسه) و نعنائیان (لامیاسه) هستند. در فرمولاسیون این سالاد، هم به عملکردهای اجزای آن در طب سنتی و هم به اکشنهای آنها در فیتوتراپی توجه کردهاند.
این سالاد نه تنها برای بیماران فوق زیان ندارد، برای برای کاهش وزن، کاهش قند و چربی، بهبود کبد چرب و پاکسازی کلیهها و روده نیز بسیار سودمند است.
فواید سالاد لاغرکننده
- خوردن این سالاد در فروردین و اردیبهشت برای پاکسازی عمومی بدن بسیار مفید است،
 - در کسانی که با وجود چاقی، چربی خون بالا و کبد چرب، بسیار پراشتها هستند یا ولع خوردن دارند، جایگزین بسیار خوبی برای یک وعده غذا یا میان وعدههای غذایی است.
 - این سالاد لاغر کننده برای کاهش وزن، کاهش قند و چربی، بهبود کبدچرب و پاکسازی کلیه ها و روده ها نیز بسیار سودمند است.
 
مواد و اجزای تشکیل دهنده سالاد
اجزای این سالاد لاغرکننده عبارت است از:
- هویج آبدار، پوست نگرفته و نرم رنده شده: ۱ تا ۲ عدد متوسط (اگر نگران سمپاشی هستید، پوست آن را بگیرید)
 - کرفس خرد شده: نصف ساقه
 - پیاز شیرین خرد شده: یک عدد متوسط
 - جعفری (برگ و ساقههای نازک): یک نعلبکی کوچک
 - شوید (برگ و ساقههای نازک): یک نعلبکی کوچک
 - گشنیز (برگ و ساقههای نازک): یک نعلبکی کوچک
 - مرزه جعفری (برگ و ساقههای نازک): یک نعلبکی کوچک
 - روغن زیتون فرابکر: دو قاشق غذاخوری
 - پودر گل محمدی: یک قاشق مرباخوری پر
 - سیاه دانه (نیمکوب شده): یک قاشق چایخوری
 - پودر آویشن: یک قاشق مرباخوری
 - پودر کامل لیموعمانی (با پوست و دانه) یک قاشق مرباخوری
 - زرشک: یک قاشق غذاخوری
 
نکات مهم
- وزن این سالاد با همه مخلفات ذکر شده حدود ۲۰۰ گرم خواهد بود.
 - بهتر است این سالاد به عنوان یک وعده غذایی یا میان وعده غذایی مصرف شود.
 - برای آن که سالاد سیرکننده تر شود، میتوان کمی مویز هم به آن افزود.
 - کسانی که یبوست دارند میتوانند مقدار بیشتری روغن زیتون و پودر گل محمدی در آن بریزند.
 - سیاه دانه را همان لحظه نیمکوب و در لحظه آخر به سالاد اضافه کنید که در معرض هوا اکسید نشود.
 
           