این سالاد ابداع دکتر مجید انوشیروانی میباشد که ایشان به بیشتر بیمارانی که با شکایت از چاقی، نفخ، سنگینی معده، کبد چرب، چربی خون بالا، آکنههای سرد و … مراجعه میکنند؛ سفارش میکنند که از مصرف ماست و خیار، سالاد شیرازی و سالادهای مجلسی خودداری کنند؛ زیرا همه آنها اگرچه کالری کمتری دارند اما فرآیند گوارش را _ از معده تا بافتهای محیطی_ در چنین بیمارانی بدتر میکنند.
ایشان به جای این سالادها و پیش غذاها، سالادی را طراحی کردهاند که اجزای آن عمدتاً از گیاهان خانواده چتریان (آپیاسه) و نعنائیان (لامیاسه) هستند. در فرمولاسیون این سالاد، هم به عملکردهای اجزای آن در طب سنتی و هم به اکشنهای آنها در فیتوتراپی توجه کردهاند.
این سالاد نه تنها برای بیماران فوق زیان ندارد، برای برای کاهش وزن، کاهش قند و چربی، بهبود کبد چرب و پاکسازی کلیهها و روده نیز بسیار سودمند است.
فواید سالاد لاغرکننده
- خوردن این سالاد در فروردین و اردیبهشت برای پاکسازی عمومی بدن بسیار مفید است،
- در کسانی که با وجود چاقی، چربی خون بالا و کبد چرب، بسیار پراشتها هستند یا ولع خوردن دارند، جایگزین بسیار خوبی برای یک وعده غذا یا میان وعدههای غذایی است.
- این سالاد لاغر کننده برای کاهش وزن، کاهش قند و چربی، بهبود کبدچرب و پاکسازی کلیه ها و روده ها نیز بسیار سودمند است.
مواد و اجزای تشکیل دهنده سالاد
اجزای این سالاد لاغرکننده عبارت است از:
- هویج آبدار، پوست نگرفته و نرم رنده شده: ۱ تا ۲ عدد متوسط (اگر نگران سمپاشی هستید، پوست آن را بگیرید)
- کرفس خرد شده: نصف ساقه
- پیاز شیرین خرد شده: یک عدد متوسط
- جعفری (برگ و ساقههای نازک): یک نعلبکی کوچک
- شوید (برگ و ساقههای نازک): یک نعلبکی کوچک
- گشنیز (برگ و ساقههای نازک): یک نعلبکی کوچک
- مرزه جعفری (برگ و ساقههای نازک): یک نعلبکی کوچک
- روغن زیتون فرابکر: دو قاشق غذاخوری
- پودر گل محمدی: یک قاشق مرباخوری پر
- سیاه دانه (نیمکوب شده): یک قاشق چایخوری
- پودر آویشن: یک قاشق مرباخوری
- پودر کامل لیموعمانی (با پوست و دانه) یک قاشق مرباخوری
- زرشک: یک قاشق غذاخوری
نکات مهم
- وزن این سالاد با همه مخلفات ذکر شده حدود ۲۰۰ گرم خواهد بود.
- بهتر است این سالاد به عنوان یک وعده غذایی یا میان وعده غذایی مصرف شود.
- برای آن که سالاد سیرکننده تر شود، میتوان کمی مویز هم به آن افزود.
- کسانی که یبوست دارند میتوانند مقدار بیشتری روغن زیتون و پودر گل محمدی در آن بریزند.
- سیاه دانه را همان لحظه نیمکوب و در لحظه آخر به سالاد اضافه کنید که در معرض هوا اکسید نشود.