خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه (۶ تیر) گزارش داد، سازماندهندگان این کاروان شکایت کردهاند که یونان سعی دارد در پاسخ به فشارهای رژیم اسراییل “موانع اداری” را بر سر راه این فعالان قرار دهد.
ان رایت یکی از فعالان این کاروان گفت: “ما از دولت یونان میخواهیم که به ما اجازه سفر دهد.”
این مقام پیشین وزارت امور خارجه امریکا قصد دارد همراه با چندین امریکایی دیگر با کشتی “جسارت امید” به نوار غزه سفر کنند.
این فعالان “مرکز قانون رژیم اسرائیل”، گروهی از وکلای اسراییلی، را به خاطر تلاش برای متوقف کردن این کشتیها مقصر میدانند.
نیتسانا دارشان لیتنر، رئیس مرکز قانون رژیم اسراییل به شرکتهای بیمه دریایی هشدار داده است که در صورت ارائه بیمه به این کاروان، با شکایت قضایی مواجه خواهند شد.
یونان اخیرا روابطش را با اسراییل افزایش داده است و دو طرف اکنون در حال گفتوگوهای اولیه درباره قراردادهای احتمالی در بخش انرژی هستند.
در همین حال کابینه امنیتی رژیم اسراییل به نیروی دریایی این رژیم دستور داده است که به هر شکل ممکن، مانع ورود کاروان کمکرسانی بینالمللی به نوار غزه شود.
دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد، پس از دو روز دیدار پشت درهای بسته، کمیته وزرای امور امنیتی روز دوشنبه به نفع طرحهای نیروی دریایی این رژیم برای ممانعت از رسیدن کاروان آزادی ۲ رای دادند و مجوز نظامی برای استفاده از “همه ابزارهای لازم” در طول عملیاتشان را صادر کردهاند.
حدود ۱٫۵ میلیون تن در غزه از حقوق اولیهشان از جمله آزادی سفر و حق زندگی در شرایط مناسب، وهمچنین برخورداری از کار، وضعیت بهداشتی و تحصیلات مناسب محروم هستند.
رژیم اسراییل از ژوئن ۲۰۰۷ پس ازبه قدرت رسیدن حماس در نوار غزه، این منطقه را تحت محاصره اقتصادی خود قرار داده است.
نیروهای اسراییلی در ۳۱ مه (۱۰ خرداد (۲۰۱۰ در آبهای بینالمللی دریای مدیترانه به کاروان آزادی حمله کردند و ۹ فعال ترکتبار کشتی ماوی مرمره را کشته و ۵۰ فعال دیگر را که بخشی از تیم کاروان متشکل از شش کشتی بودند، زخمی کردند.