10

۶۰ درصد جنین‌ها قبل از اطلاع مادر از بارداری، سقط می‌شوند

  • کد خبر : 864
  • ۱۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۲۳:۰۰

رییس انجمن ژنتیک پزشکی ایران گفت: در حال حاضر امکان تشخیص سرطان از طریق علم ژنتیک وجود دارد. چنانچه زنی حامل ژن ابتلا به سرطان سینه با منشا ژنتیکی باشد با احتمال بالای ۸۵ درصد در آینده به این سرطان مبتلا خواهد شد. افق – ایسنا، دکتر سعید رضا غفاری در نشست خبری دومین کنگره […]

رییس انجمن ژنتیک پزشکی ایران گفت: در حال حاضر امکان تشخیص سرطان از طریق علم ژنتیک وجود دارد. چنانچه زنی حامل ژن ابتلا به سرطان سینه با منشا ژنتیکی باشد با احتمال بالای ۸۵ درصد در آینده به این سرطان مبتلا خواهد شد.

افق – ایسنا، دکتر سعید رضا غفاری در نشست خبری دومین کنگره ملی ژنتیک پزشکی ایران در پاسخ به این پرسش که صحت آزمایش‌های ژنتیکی چقدر است، اظهار کرد: ژنتیک منحصر به فرد است زیرا خصوصیات ژنتیکی از قبل تولد در حین زندگی و بعد از مرگ با فرد همراه است. به همین دلیل در بررسی‌های ژنتیکی در سطح DNA و نوکلئوتیک، دقت آزمایش‌های انجام شده صددرصد است.

وی گفت: امکان تشخیص معلولیت‌هایی مانند ناشنوایی، معلولیت‌های گفتار، حرکتی و نظیر آن وجود داشت اما در چند ماه گذشته موفق به تشخیص برخی سرطان‌ها قبل از تولد شدیم. این امکان وجود دارد که شخص از بیماریی که بناست ۵۰ سال آینده به آن مبتلا شود، آگاه شود.

غفاری اضافه کرد: البته احتمال ۱۰۰ درصدی برای ابتلا به بیماری داده نمی‌شود. به این دلیل که به جز عوامل ژنتیکی عوامل محیطی هم در ابتلا به یک بیماری دخیل هستند.

وی درباره سرطان‌ و تشخیص ژنتیکی این بیماری گفت: سرطان‌ها، بیماری‌های چند عاملی هستند. اینکه چه کسانی مستعد ابتلا به سرطان هستند در علم ژنتیک قابل تشخیص است در مراحل بعدی می‌توان در برخی موارد با کنترل محیط از بروز آن پیشگیری کرد. سرطان‌ها دو دسته‌اند به عنوان مثال ۹۰ تا ۹۵ درصد سرطان‌های سینه چند عاملی هستند و تنها ۵ تا ۱۰ درصد سرطان‌های سینه منشا کاملا ژنتیکی دارند و اگر زنی حامل ژن باشد با احتمال بالای ۸۵ درصد به این سرطان مبتلا خواهد شد.

رییس انجمن ژنتیک پزشکی ایران اضافه کرد: سرطان تخمدان، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات نیز همین گونه‌اند. علم ژنتیک پزشکی قادر است نقص ژن‌ها را در سرطان سینه و سرطان روده بزرگ با احتمال صددرصد تشخیص دهد.

غفاری بهترین راه برای پیشگیری در ابتلا به بیماری‌های قابل تشخیص با منشا ژنتیکی را گرفتن شرح حال پزشکی و مشاوره ژنتیک عنوان کرد و گفت: برخلاف باوری که رایج شده است در مشاوره ژنتیک به افراد گفته نمی‌شود که ازدواج نکنند بلکه به آنها در این زمینه راهکار ارائه می‌شود که در صورت ازدواج و صاحب فرزند شدن چه اقداماتی برای کاهش ابتلا به بیماری‌ها برای آنها قابل انجام است.

دبیرعلمی و اجرایی دومین کنگره ژنتیک پزشکی ایران هم درباره جزئیات برگزاری این کنگره توضیح داد: این کنگره در ۳۰ و ۳۱ خرداد ماه و در بیمارستان امام خمینی (ره) با حضور بیش از ۷۰۰ شرکت کننده از مراکز مختلف درمانی، پزشکان، دانشجویان و …. برگزار می‌شود.

دکتر حمیدرضا خرم خورشید ادامه داد: ۳۸۰ مقاله برای کنگره ارسال شد که ۳۰۸ مقاله آن به صورت پوستر و ۳۵ مقاله آن به صورت سخنرانی ارائه می‌شود. ضمن آن که از حضور ۱۶ سخنران مدعو در کنگره بهره‌مند خواهیم شد.

وی اهداف برگزاری این کنگره را ایجاد تحول در حوزه ژنتیک پزشکی کشور، ایجاد حساسیت در مسوولان بهداشت و درمان برای تغییر در نگرش و آموزش ژنتیک پزشکی در کشور، شناساندن این علم به مردم و به روز کردن اطلاعات پزشکان و متخصصان این حوزه برشمرد.

دکتر خرم خورشید، محورهای موضوعی مورد بحث را ‌ ژنتیک باروری و سقط مکرر، تشخیص قبل از تولید و قبل از لانه گزینی، تکنیک‌های جدید تشخیصی بیماری‌های ژنتیکی، نظام سلامت و ژنتیک، ژنتیک بیماری چند عاملی، چالش‌های اخلاقی علم ژنتیک و تازه‌های ژنتیک بالینی عنوان کرد.

۶۰ درصد جنین‌ها قبل از اطلاع مادر از بارداری، سقط می‌شوند

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درباره ژنتیک باروری و سقط مکرر اظهار کرد: احتمال سالم به دنیا آمدن جنین بسیار بیشتر از مردن وی قبل از به دنیا آمدن است. ۵۰-۶۰ درصد جنین‌ها قبل از اینکه مادر متوجه شود باردار است، سقط می‌شوند و پس از متوجه شدن مادر و انجام آزمایشات تشخیصی، باز هم ۱۵ تا ۲۰ جنین‌ها سقط می‌شوند که ۵۰ درصد علت سقط‌های مکرر جنینی، ژنتیکی است و باقی علل آن محیطی یا عفونی هستند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=864

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]