1

حرکت حضرت معصومه(س) بستر ساز قیام امام رضا(ع) بود

  • کد خبر : 240529
  • ۰۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۲

یک استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به وجه اشتراک زندگی حضرت معصومه(س) با حضرت زینب(س)، حرکت کریمه اهل بیت(ع) را بسترساز قیام امام رضا(ع) دانست.

وفات حضرت معصومه(س)
یک استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به وجه اشتراک زندگی حضرت معصومه(س) با حضرت زینب(س)، حرکت کریمه اهل بیت(ع) را بسترساز قیام امام رضا(ع) دانست.

حجت الاسلام حسینعلی اکبری‌نیا در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: حضرت معصومه(س) یکی از دختران امام موسی بن جعفر(ع) است و تنها غیر معصومی است که ایشان را محدث می‌نامند، یعنی از ایشان بیان حدیث وجود دارد، پس اگر نمی‌توان ایشان را معصوم خطاب کرد اما ایشان به دلیل مرتبه معنوی و علمی هم رتبه عصمت است.

وی افزود: حضرت معصومه(س) در بعد سیاسی مانند حضرت زینب(س) هستند که بار اصلی انتقال پیام عاشورا را پس از شهادت امام حسین(ع) بر عهده داشتند، البته خط سیر ولایتمداری حضرت معصومه(س) به قبل از شهادت امام رضا(ع) مربوط می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: حرکت حضرت معصومه(س) با چهارصد تن از افراد بنی هاشم بعد از هجرت اجباری امام رضا(ع) روی داد، امام هشتم به اجبار به طوس رفتند، این در حالی بود که در پشت پرده مأمون قصد آزار و شهادت امام در خفا را داشتند و ایشان با هجرت به طوس و قبول کردن منصبی که به وی پیشنهاد شد تلاش کردند تا مسیر امامت و ولایت را در آشکارا پیش ببرند و استوار نگه دارند.

وی تأکید کرد: حرکت امام رضا(ع) با امام حسین(ع) یک وجه اشتراکی دارند و حرکت حضرت معصومه(س) با حضرت زینب(س) هم به همین شکل است.

حجت الاسلام اکبری‌نیا افزود: حضرت معصومه(س) به دلیل جایگاه والایشان دارای زیارت نامه مأثوره هستند، یعنی زیارتنامه‌ای که امام معصوم ایستاده برایشان خوانده‌اند، لذا این زیارتنامه‌ای که ما امروز در حرم ایشان می‌خوانیم را امام معصوم نقل کرده‌اند.

این زیارتنامه‌ای که ما امروز در حرم حضرت معصومه(س) می‌خوانیم را امام معصوم نقل کرده‌اند

وی با بیان اینکه اگر بگوییم حرکت حضرت زینب(س) علت متقیه قیام امام حسین(ع) است باید بگوییم که حرکت حضرت معصومه(س) نیز بستر ساز قیام امام رضا(ع) است، گفت: منتهی دشمن به دنبال سرکوب هر دو قیام بود، لذا در ساوه بین طرفداران خلیفه مأمون و همراهان حضرت درگیری شد و تعداد زیادی به شهادت رسیدند.

این کارشناس مسائل فرهنگی اضافه کرد: حضرت معصومه(س) آنجا بیمار می‌شوند و در قم ۱۷ روز زندگی می‌کنند و در نهایت رحلت ایشان به شکلی شهادت گونه رقم می‌خورد.

به گفته حجت الاسلام اکبری‌نیا، آثار و برکات ایشان از طرف مرحوم میرزای قمی نقل شده که شفاعت حضرت معصومه(س) عالم گیر است، از بزرگی نیز به نقل از میرزای قمی نقل شده که شفاعت مردم قم با ایشان است و شفاعت عالم با حضرت معصومه(س).

وی افزود: زیارت حضرت معصومه(س) مساوی با زیارت امام رضا(ع) است و سیره بزرگان هم احترام به این بانو بود، امام خمینی(ره) زمانی که در قم بودند همین بود و ایشان دائماً به پابوس بی بی فاطمه معصومه(س) مشرف می‌شدند، آیت الله بهجت را شاهد بودیم که پیش از آغاز کلاس به حرم می‌رفتند و سپس درس را شروع می‌کردند، همه این‌ها دلیلی بر قداست و پاکی این بانو دارد.

استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) هم در امور اجتماعی مردم را مدیریت می‌کردند و هم در مسائلی مثل موضوعات اقتصادی و فرهنگی، لذا از افتخارات ما حضور در جوار ایشان و بهره بردن از این بانو است.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=240529

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر