2

حوض خانه مشیرالملک اصفهان

  • کد خبر : 378389
  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۸

خانه مشیرالملک انصاری دارای بزرگ ترین ارسی ۹ لنگه دنیاست که ترکیب رنگ خاصی دارد و نقوش اسلیمی زیبایی در آن به کار رفته است.
در گذشته این خانه یکی از کاخ های سلطنتی ایران به شمار می رفت و متعلق به خاندانی بوده که همواره برای سازندگی کشور تلاش کرده اند.

گشت زدن در خانه های اشرافی قدیمی با آن حال و هوای سنتی و عظمت تاریخی‌شان یکی از تجربه های فراموش نشدنی است، حال اگر به همراه دوستان یا خانواده خود در چنین خانه ای دور هم جمع شوید و نوشیدنی های دل چسبی میل کنید، نور علی نور می شود. خانه تاریخی مشیرالملک انصاری دارای موزه و کافه ای دیدنی است که شما را به سفر در عمق فرهنگ، هنر و تاریخ شهر می برد.حقیقتا لقب نصف جهان برازنده شهری مثل اصفهان است؛ گوشه و کنار شهر به معماری های دوران گذشته آراسته شده و هر کدام با کاربری های مختلفی آماده میزبانی از علاقه‌مندان خود هستند.
این خانه از امتیازات هنری همچون جدول کشی با طلا، نقاشی های پشت شیشه و آینه کاری محدب برخوردار است.
می توانید خانه ای با یک معماری خاص و دلفریب را تماشا و زیباترین سوژه های عکاسی را پیدا کنید.
این خانه تاریخی از یادگاری های دوران صفویه است و متعلق به خاندان مشیر انصاری است؛ شخصی که از مستوفیان دربار صفویه بود و از شیراز به اصفهان مهاجرت کرده بود. بعد از خاندان مشیرالملک ها این خانه به کاربری های مختلفی تغییر داده شد، از کنسولگری پادشاهی پروس و خانه تاجر اصفهانی گرفته تا اقامتگاه پناهندگان خوزستانی و در طی این تاریخ پرفراز و نشیب تزئینات خانه تخریب شد ولی از سال ۱۳۷۰ به بعد با مرمت تزئینات دوباره رنگ و لعاب گذشته را بازیافت.
خانه مشیرالملک انصاری به سبب همین تزئینات متفاوت و زیبایش و همچنین طراحی سلطنتی چشم نوازش از لحاظ هنر معماری از دیگر بناهای تاریخی یک قدم جلوتر است. این اثر ارزنده با تزئینات نقاشی، گچ بری های شاهکارانه، آینه کاری های سقف تجلی گاه هنر ایرانیان محسوب می شود. گفتنی است که در گذر زمان نقاشی هایی نیز به بخش های مختلف ساختمان اضافه شده است.
ورود به خانه مشیرالملک انصاری یعنی قدم گذاشتن در رویایی ترین بخش تاریخ معماری ایرانیان. صفا و صمیمت این خانه ها سال هاست که دل گردشگران ایرانی و خارجی را به تسخیر درآورده است. مکانی که سوژه های ناب عکاسی می تواند تا سال های سال مروری بر خاطره لذت بخش بازدید از این مکان باشد.
حیاط
ورودی خانه و سر در بزرگ و مجلل آن از سردرهای خانه های دیگر اصفهانی متمایز است و همین که وارد این ملک شوید دالان هایی را می بینید که یکی به گوشه حیاط راه دارد و دیگری به فضای اصطبل. هارمونی به کار رفته در حیاط خانه، نمای عمارت، حوض صلیبی و باغچه های اطراف آن فرصت سیر شدن از این زیبایی را به شما نمی دهند.
شاه نشین
از معماری نمای بیرونی خانه که بگذریم، زیباترین قسمت خانه، فضای شاه نشین تالار است؛ جایی که می توان رقص نورهایی را تماشا کرد که از شیشه های رنگی پنجره ارسی به فضای خانه راه پیدا کرده اند. معماری این بخش از خانه نشانه ساخت سلطنتی آن است. شاه نشین خانه به موزه اختصاص یافته و آثار فاخر و غیرفاخر در آن به نمایش گذاشته شده اند.
بقیه قسمت ها
در ضلع شرقی خانه مشیرالملک انصاری اتاق کنفرانسی برای علوم دینی قرار دارد. قسمت حوض خانه نیز به عنوان نگارخانه هنرمندان اسلامی و گالری آثار آن ها استفاده می شود. ضمنا بازدیدکنندگان بعد از بازدید از قسمت های مختلف می توانند در کافه مشیر این خانه عصرانه و نوشیدنی های دل چسب میل کنند.
خانه مشیرالملک انصاری دارای ۹ عمارت بوده که امروز تنها بخش مرکزی آن باقی مانده ولی با این حال آن قدرها کوچک نیست که بتوان در عرض یک ساعت از آن بازدید کرد یا به عبارتی زیبایی هایش به قدری زیاد هستند که به این زودی از تماشایش سیر نمی شوید، بنابراین برای بازدید کامل به ۲ ساعت زمان نیاز خواهید داشت. ناگفته نماند که باید برای بازدید از این خانه بلیط ورودی تهیه کنید.
به غیر از ماه های گرم و سوزان اصفهان، بقیه ایام سال زمان مناسبی برای بازدید از این بناست ولی باید قبول داشت که در این بازه زمانی باغچه این خانه به اوج زیبایی خود می رسد ولی در ماه های بهاری، به خصوص اردیبهشت ماه هوای اصفهان برای سفر و بازدید از بناهایش معرکه است.
این خانه در نزدیکی میدان نقش جهان و در خیابان هاتف واقع شده است. هاتف از خیابان های معروف و اصلی اصفهان به شمار می رود، برای همین دسترسی به آن سخت نیست. تنها کافیست خود را به میدان امام علی و بعد پمپ بنزین هاتف برسانید و سپس وارد کوچه یخچال شوید یا اینکه از میدان نقش جهان به سمت خیابان حافظ رفته و از طریق خیابان مقدم خود را به کوچه یخچال برسانید.
عکاس: مرتضی شکری

خبرنگار: مهسا سربازی

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=378389

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر