1

قرار دانش جویان با شهاب مرادی در دانش گاه

  • کد خبر : 52367
  • ۲۷ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۹

روز یکشنبه ۲۶ آذر ماه، تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، برای دومین بار در ترم تحصیلی جاری، میزبان کلاس مجردهای حجت الاسلام شهاب مرادی بود.

این جلسه سی و دومین جلسه از دوره دوم این کلاس بود که به همت شهاب مرادی در بیرون دانشگاه شروع شده است. به هر حال در روز برفی یکشنبه که مدارس چند منطقه از تهران تعطیل شده بود و دانشگاه هم کمی تق و لق، کلاس مجردها به دعوت نهاد نمایندگی رهبری و با استقبال چشم گیر دانشجویان در دانشگاه تهران برگزار شد.

دانشجویان حدود نیم ساعت قبل از شروع مراسم در سالن حاضر هستند. به رسم اکثر کلاس های او، سوره یس تلاوت می شود. چند دقیقه تا پایان قرائت قرآن باقی مانده است و او در لابی دانشکده به سوال چند نفر پاسخ می دهد و وارد سالن می شود. سالن مملو از جمعیت است و حتی تعدادی از آقایان تا روی سن و کنار صندلی او هم نشسته اند. حجاب دخترخانم ها عموما بسیار خوب است و سالن را کاملا زنانه مردانه کرده اند.پس از توضیح مختصری درباره مناسبت های ماه صفر به سراغ موضوع اصلی جلسه می رود: جوانی؛ فصل قرار و بی قراری.

تعدادی از خانم ها پشت میکروفون خودشان و تعدادی از آقایان هم پشت میکروفون می ایستند و به نوبت صحبت می کنند. هر یک از بی قراری هایشان می گویند، نگرانی های متنوعی که بی قراری هایی را نسبت به آینده، تحصیل، انتخاب هایشان ایجاد کرده. بچه ها با آرامش و راحتی درددل می کنند و او به دقت گوش می کند گاهی یادداشت می کند و از تک تک آنها سوالاتی می کند تا ریشه بی قراری را دقیق متوجه شویم. و همه درگیر بحث می شوند و مباحث مفصلی از بی قراری های به جا، طبیعی و حتی مقدس تا بی قراری های نابجا، القایی و حتی مرضی بیان می شود و ذهن همه را درگیر می کند.

شهاب مرادی در ادامه ضمن بیان تقسیم بندی بی قراری های ممدوح و مذموم نکاتی را در باب نقش عقل در مدیریت آنها بیان می کند. صحبت از قرارهایی است که اگر در فصل جوانی با خود گذاشته نشود، بی قراری های آزاردهنده تمامی ندارند.می گوید که یک قرار و تعهد با خود، در شرایط سلامت، موجب قرار و آرامش می شود. و همه جوان ها باید بتوانند با تنظیم این قرارها، زندگی خود را از بی قراری های مذموم خارج کنند. این تصمیم ها هم می تواند در شیوه های عمومی زندگی و هم در امور جزئی گرفته شود، که مجموع اینها، سبک زندگی فرد را خواهد ساخت.

اهالی کلاس وقتی از نکته ای به وجد می آیند با عبارت “صحیح است” همراهی می کنند. این روش جالب و کمی نوستالژیک جایگزین “کف زدن” در دو ماهه ی محرم و صفر است.

از آغاز کلاس حدود دوساعت گذشته؛ با نشاط و خنده و البته کمی هم گریه، اما سرشار از صمیمیت و تفکر. به نظرم این فرصتی برای تامل در رفتارها و هیجانات و احساسات خودمان است. اما نکته جالب این است که تامل مرا از همراهی با کلاس باز نمی داشت. جای شما خالی بود.

تازه بحث گل انداخته که هنگام اذان مغرب می شود و نکات بیشتری از این موضوع باقی می ماند که استاد ادامه بحث را به جلسه بعدی “کلاس مجردها” در سالن ایوان شمس موکول می کند.

به نظر می رسد این کلاس مدل ابتکاری و کاملا عملیاتی “کرسی های آزاد اندیشی” است. فضایی تربیتی و مشاوره ایی که دانشجویان در آن “بحث آزاد” و “گفتگوی محترمانه” را برای بیشتر و بهتر دانستن تجربه و تمرین می کنند. کلاسی پویا که برای تشکیل آن هیچ هزینه ای برای هیچ طرفی لازم نیست و اگر در هر شهر یک استاد دلسوز فقط نیم روز خود را در هفته، رایگان در اختیار جوانان تشنه و مشتاق شهرش قرار دهد، نیازی به صرف بودجه های آن چنانی نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، ثبت نام کلاس رایگان مجردهای حجت الاسلام شهاب مرادی تا اواسط دیماه به صورت محدود انجام می شود.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=52367

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 6در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۶
  1. سلام
    ممنون از گزارش خوبتون
    من هر هفته مشتاق ( و بی قرار) این کلاسم. این کلاس برای من آموزه های زیادی داشته که به لطف خدا در زندگیم به کار بسته ام.

  2. سلام.
    امیدوارم روزی به تعداد تمام شهرهای کشور، معلمانی مثل حاج آقا مرادی تکثیر شن و همه جوونا بتونن برکات حضور در چنین جلسات هم اندیشی ای رو درک کنن.

  3. کلاس مجردها مفیدترین کلاس برای من بوده و هست
    جایی که وقتی بلد نیستی خیالت راحته که استادی هست که بی ریا به تو می آموزد با بهترین و علمی ترین و معنوی ترین راه حلها
    ممنون بابت گزارش خوبتون

  4. سلام
    خدا رو شکر می کنم که عضو این کلاس هستم و از آقای مرادی بخاطر زمانی که در اختیار ما قرار می دن تا بتونیم راه و رسم درست زندگی کردن رو یاد بگیریم ممنونم.
    خدا قوت حاج آقا

  5. سلام
    ختم سوره “یس” رو به حضرت زهرا سلام الله علیها هدیه می کنیم
    از مناسبات ماه صفر ۷ صفر شب شهادت امام حسن مجتبی است به روایتی که برخی علما و مراجع این روز را روضه برای امام مجتبی علیه السلام میگیرند و موسس حوزه علمیه قم حاج عبدالکریم حائری هم این روز را برایشان روضه برپا می کردند.
    گزارش خوبی بود که من احساس کردم جای این دو نکته اش خالی بود

  6. سلام
    چه قدر قرائت سوره توحید ویس برایم لذت بخش است به خصوص موقعی که صدقه میدهیم.تک تک کارهایی که سر کلاس انجام میشود برایم درس زندگیست. خدارو شکر که من اعضای این کلاسم وبه خود میبالم.

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر