4

کمیسیون ویژه برجام در جریان ۳ سند برجام قرار نگرفت

  • کد خبر : 173094
  • ۰۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۴

رئیس کمیسون ویژه برجام گفت: آمریکا از قبل برجام را نقض کرده چون در برجام آمده که باید دولت‌های اطراف مذاکره کننده برجام در حوزه گفتاری، تصمیم‌گیری، انتقال مفاهیم و بیان مختلف به جامعه جهانی رعایت حال محتوای برجام را داشته باشند

علیرضا زاکانی رئیس کمیسیون ویژه برجام مجلس پنجشنبه شب در برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری» در پاسخ به این پرسش که آیا تحریم‌های مالی و اقتصادی لغو می‌شود یا خیر، اظهار داشت: ما حق نداریم برای امروز مطالبی را بیان کنیم که خلاف سند برجام باشد.

وی با بیان اینکه باید با برخورد کارشناسانه مانع از برخورد سیاسی با برجام شویم، افزود: ما حق نداریم برای آیندگان تصمیم نادرستی بگیریم.

زاکانی با اشاره به نامه مهم مقام عظمای ولایت به رئیس جمهوری کشورمان درباره برجام گفت: فصل الخطاب رهبر نقطه پایانی بر همه گمانه زنی ها باید باشد، بنابراین حق بدبینی افراطی و خوش بینی افراطی نداریم.

رئیس کمیسیون ویژه برجام با تاکید بر اینکه باید به صورت دقیق و کارشناسانه با موضوع برخورد کنیم، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب افقی را فرا روی ایران اسلامی گذاشته‌اند که می‌تواند جهش و آورده اساسی داشته باشد.

وی ضمن قدردانی از رهبر معظم انقلاب با اشاره به فرمایشات موشکافانه و دقیق معظم‌له در تائید برجام، گفت: متاسفانه برخی از مسئولین اطلاعات درستی از سند برجام ندارند لذا سند برجام «تو در تو» و «لایه به لایه» است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحریم های شورای امنیت و کنگره آمریکا گفت: اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۰ تحریم‌های ظالمانه‌ای را بر علیه ایران اتخاذ کرد که در سال ۲۰۱۲ اجرایی شد.

زاکانی در مورد شش قطعنامه شورای امنیت نیز خاطرنشان کرد: وقتی به ماده ۱۲ قطعنامه مراجعه می‌کنیم می‌بینیم که تحریم‌ها تجمیع شده‌اند و آن را به عنوان عامل فشار نگه داشتند، بنابراین باید اذعان داشت که این تحریم‌ها آماده بازگشت پذیری است.

وی با بیان اینکه ۱۵ ایالت آمریکا اعلام کرده‌اند که دست از تحریم بر نمی‌دارند، اظهار داشت: اتحادیه اروپا می ‌توانست تحریم‌ها را لغو کند اما این کار را نکرده و حتی سخت‌تر از آمریکا برخورد کرده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی معتقد است که در روز اجرا بخشی از آیین‌نامه‌های اجرایی لغو می‌شود اما تمامی قوانین پابرجا می‌ماند و آمریکا از همان روز نهایی شدن با تهدیدات خود آن را نقض کرده است بنابراین حتما باید تضمین کتبی از آمریکا و اروپا برای لغو تحریم‌ها گرفته شود.

زاکانی در پاسخ به این پرسش که آیا نامه کتبی رئیس جمهور آمریکا تضمین کافی برای اجرای برجام است، گفت: یکی از اشکالاتی که وجود دارد این است که ما یک امر قطعی را گرفتیم و نمی‌خواهیم راجع به آینده هیچ تمهیدی را داشته باشیم.

وی ادامه داد: آنچه که در نامه رهبری ذکر شده ناظر به ده ملاحظه‌ای بود که در شورای عالی امنیت ملی به عنوان قیود ذکر شده بود و ناظر به ۹ بند مصوبه مجلس بود و ۹ بند دیگر نیز به آن اضافه شد.

رئیس کمیسیون ویژه برجام مجلس با اشاره به نامه رهبری در خصوص اجرای هوشمندانه برجام توسط دولت گفت: در نامه رهبری صحبت از ابهامات و نقایص ساختاری برجام شده لذا ما حق نداریم هم اکنون که این فصل الخطاب از سوی رهبری داده شده کم کاری داشته باشیم.

زاکانی با بیان اینکه نقاط ضعف و قوت برجام مشخص شده است، گفت: اگر به نامه رهبری توجه شود برای آینده راهگشا خواهد بود و اگر توجه نشود این جفا به ملت است که هدایت‌گری در خصوص آینده صورت گرفته امروز مسئولین بخواهند نسبت به آن بی‌توجه باشند؛ لذا دولت و مجلس باید دست به دست هم دهند و در مسیر اجرا همکاری کنند ضمن اینکه دستور کتبی لغو تحریم ها باید از طرف مقابل اخذ شود.

وی ادامه داد: این دستور کتبی، دستور کتبی لغو دستورات اجرایی است و چیزی که راجع به کلیه تحریم‌ها و ناظر به زیرساخت آن‌ها شکل بگیرد و در خصوص اروپا نیز ناظر به رویه عادی تعلیق در برجام است و اعلام اولیه اتحادیه اروپا است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر باقی ماندن ساختار تحریم ها اظهار داشت: آمریکا از قبل برجام را نقض کرده چون در برجام آمده که باید دولت‌های اطراف مذاکره کننده برجام در حوزه گفتاری، تصمیم‌گیری، انتقال مفاهیم و بیان مختلف به جامعه جهانی رعایت حال محتوای برجام را داشته باشند و حق ندارند تحریم کنند اما آمریکا از همان روز که برجام نهایی شد تهدیدات خود را شروع کرد لذا آمریکا از همان روز برجام را نقض کرده است.

زاکانی با تاکید بر اینکه ساختار تحریم ها در برجام حفظ شده است گفت: آن ها ساختار تحریم را در برجام حفظ کردند لذا مقام معظم رهبری نیز در نامه ای که به دولت داده اند فرمودند که با شروطی مصوبه شورای عالی امنیت ملی قابل اجرا است.

وی در ادامه با بیان اینکه ما در برجام ۵ سند داریم گفت: دو سند آن آشکار است که سند اول سند برجام و سند دوم قطع نامه شورای عالی امنیت ملی است.

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سند سوم برنامه غنی سازی دراز مدت ماست که این سند تدوین نشده و در حال تدوین است و سند چهارم نیز حل مسائل ایران و آژانس است و سند پنجم سندی است که بین آقای صالحی و آقای «مونیز» راجع به شیب توسعه هسته ای کشورمان تصویب شده که این سند هم در اختیار ما قرار داده نشد اما در پیگیری هایی که خودمان داشتیم از جزییات این سند باخبر شدیم لذا سازمان انرژی اتمی در این خصوص سندی به ما نداد و توضیحاتش در این خصوص کافی نبود.

زاکانی در ادامه درباره اینکه آیا ما ظرف ۱۵ سال به ظرفیت غنی سازی ۱۹۰ هزار سو خواهیم رسید گفت: طبق دریافت ما از دسترسی های مختلف تا سال دهم ما ۶ هزار سو تولید داریم، سال دهم تا پایان سال سیزدهم ما باید حداکثر ۱۲ هزار سو تولید داشته باشیم و از سال سیزدهم نیز ما برای تولید سانتریفیوژها و میزان غنی سازی آزاد خواهیم بود.

وی درباره توصیه رهبری مبنی بر تشکیل هیئت ویژه در شورای عالی امنیت ملی برای رصد عملیاتی شدن برجام و اینکه این هیئت باید چه شاخصه هایی داشته باشد گفت: تیم باید تیم حاذقی باشد که اولا به دشمن امید نداشته باشد و دشمن را به دشمنی بشناسد و دشمنی آمریکا را باور داشته باشد ضمن اینکه باید با مسائل به صورت کارشناسی و حقوقی برخورد کند.

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نکته دوم این است که این هیئت باید نسبت به جوانب کار، ریز کاری های برجام و اسناد پیوست آن وقوف پیدا کند و دقیقا نظارت پیدا کند به این که در مقابل تعهدات ما آیا تعهدات آنها اجرا می شود یا خیر.

زاکانی تاکید کرد: هم چنین این هیئت باید دقت کند که ماحصل این مواجهه کارشناسی دقیق و بدون خوش بینی به دشمن احقاق حقوقی طبیعی ملت ایران را در برداشته باشد.

وی در پایان درباره اینکه با توجه به دستورات رهبری وظیفه حامیان و منتقدان برجام چیست گفت: در این مقطع کسانی که منتقد و چه کسانی که تایید کننده برجام هستند باید کمک کنند برجام مطابق با ۲۸ ویژگی که مطالبه شده عملیاتی شد و تفسیرها و توجیه‌های شخصی دست بردارند و در مسیر اجرا نظارت منصفانه داشته باشند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=173094

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر