علی فتحی آشتیانی، رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره ایران درباره وضعیت طلاق در ایران گفت: «یکی از مهمترین تغییرات اجتماعی طی یک دهه گذشته طلاق است. طلاق در کشور ما با یک شیب و سرعت بالایی در حال پیشروی است.
نسبت ازدواج به طلاق در ۲۰ سال گذشته از ۱۲ به یک به کمتر از سه به یک رسیده است.» ۵۸ درصد متقاضیان طلاق در ایران، زنان هستند.
این آماری است که مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی روز گذشته از وضعیت طلاق داده است. روند آمار طلاق در ایران طی سالهای اخیر رو به افزایش بود. درست در سالهایی که دولت و مجلس با تکیه بر قانون جوانی جمعیت در تلاش بودند تا آمار ازدواج و فرزندآوری را افزایش دهند.
قانونی که ۱۲ هزار میلیارد تومان بودجه به خود اختصاص داد.
مطالعه بیشتر: کاهش ۴۰ درصدی ازدواج در دهه ۹۰/ به ازای هر سه ازدواج، یک طلاق ثبت شد کارشناسان میگویند به ضرب قانون و دادن چند امتیاز نمیتوان مردم را به ازدواج و فرزندآوری ترغیب کرد.
آنها میگویند باید در این پرونده متغیر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی با هم بررسی شود. نمیتوان بدون فراهم کردن شرایط اقتصادی مطلوب، نسخه افزایش ازدواج و فرزندآوری برای مردم پیچید.
از سوی دیگر، در سالهای اخیر فرهنگ نیز دستخوش تغییراتی شده و برخی از ترجیح میدهند مجرد بمانند، یا آنکه اگر ازدواج کردند، صاحب فرزند نشوند یا تک فرزندی را میپذیرند.