1

ترکیه به دنبال دستیابی به رهبریت اهل تسنن است

  • کد خبر : 67489
  • ۱۵ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۱:۳۴

یک پژوهشگر قبرسی با اشاره به تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: ترکیه پس از وقوع این تحولات نقش خود را در منطقه تغییر داد تا بتواند رهبری سنی‌ها را در منطقه به دست بگیرد. دومین نشست تخصصی همایش بین‌المللی خلیج فارس با عنوان «خیزش‌های جهان عرب و منطقه‌ی خلیج فارس: تاثیر متقابل» عصر سه‌شنبه […]

یک پژوهشگر قبرسی با اشاره به تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: ترکیه پس از وقوع این تحولات نقش خود را در منطقه تغییر داد تا بتواند رهبری سنی‌ها را در منطقه به دست بگیرد.

دومین نشست تخصصی همایش بین‌المللی خلیج فارس با عنوان «خیزش‌های جهان عرب و منطقه‌ی خلیج فارس: تاثیر متقابل» عصر سه‌شنبه با حضور اندیشمندان و صاحب‌نظران برگزار شد.

محی‌الدین تولگا گوزاگلام، پژوهشگر قبرسی درباره‌ی سیاست خارجی ترکیه گفت: از سال ۲۰۰۲ ترکیه با اتخاذ رویکرد جدید در حوزه‌ی سیاست خارجی‌اش تلاش کرد که روابط خود را با کشورهای یونان و روسیه بهبود بخشد.

او با اشاره به روابط ایران و ترکیه پس از سال ۲۰۰۲ گفت: پس از بر روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه، حجم تجارت با ایران بسیار افزایش یافت و بسیاری از سیاست‌های گذشته با ایران تغییر پیدا کرد؛ به گونه‌ای که معاملات تجاری میان ایران و ترکیه رقم به ۲۲ میلیارد دلار رسیده است و ترکیه ۱۶ درصد از نفت وارداتی خود را از ایران دریافت می‌کند.

این پژوهشگر قبرسی با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و شمال آفریقا افزود: در سال ۲۰۱۰ با وقوع بهار عربی، رویکرد سیاست خارجی ترکیه تغییر پیدا کرد. در آن دوران که آمریکا و اتحادیه اروپا سیاست محافظت از منافع خود را در پیش گرفته و مداخله در کشورها برای حفظ منافع خود را در اولویت قرار دادند، ترکیه نیز این راه را در پیش گرفت و در مصر و لیبی ورود پیدا کرد و در مداخله در سوریه هیچ تعللی نکرد؛ در حالی که در گذشته با سوریه لغو روادید امضا کرده و خانواده‌ی اردوغان و اسد با هم به تعطیلات می‌رفتند. اما پس از تحولات سوریه، داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که بشار اسد باید برود.

وی با اشاره به کمک ترکیه به دولت جدید لیبی مبنی بر ۱۰۰ میلیون دلار و کمک تسلیحاتی و مالی به ارتش آزاد سوریه، ادامه داد: ترکیه حمایت خود را از ارتش آزاد سوریه بسیار گسترش داده و حتی به مخالفان سوری در قبرس آموزش نظامی می‌دهد. این در حالی است که روزنامه‌نگاران و ناظران بین‌المللی اعلام می‌کنند که افرادی از القاعده در ارتش آزاد سوریه هستند. اما هم‌چنان ترکیه کمک‌های تسلیحاتی خود را به این ارتش ادامه می‌دهد.

این پژوهشگر قبرسی در ادامه‌ی اظهاراتش خاطرنشان کرد: در حال حاضر ترکیه با روسیه و ایران درباره‌ی سوریه اختلاف نظر دارد که پس از استقرار موشک‌های پاتریوت این اختلاف نظرها تشدید پیدا کرد اما ترکیه از روابط خود به خصوص روابط اقتصادی با ایران و روسیه دست برنمی‌دارد.

ایسنا

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=67489

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر