1

آثار مخرب سوء ظن در زندگی مشترک

  • کد خبر : 87993
  • ۱۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۶

گاهی اوقات اعتماد بین زوجین کم رنگ می شود و جای خود را به احساسی می دهد که مانند خوره روح و روان شخص را نابود می کند.

سوء ظن در علم اخلاق نوعی گمان و ظن نیست؛ بلکه «ترتیبِ اثر دادن به بد گمانی» است به نحوی که موجب پذیرش گمان بد در دل و تبعیت از آن در گفتار و رفتار شود. سوءظن نوعی شک به طرف مقابل است که موجب می شود از هر پدیده و اتفاق بدترین گمان را داشته باشد و شخص نمی تواند از آن بگذرد و با فکر و خیالات و اوهام بی مورد آن را تقویت می کند.

سوءظن در زندگی مشترک یکی از بدترین سوء ظن هاست. متاسفانه برخی افراد بی دلیل به همسر خود دچار شک می شوند و این احساس آن قدر در آنها تشدید می شود که کار با چک کردن تلفن همراه آغاز می شود و به سوال و جواب های مرموز می رسد.

در نهایت اگر زن مظنون واقع شود از حضور در اجتماع نیز منع می شود و اگر مرد مورد ظن قرار گیرد با بی مهری های همسر و دعوا و مرافعه های گاه و بی گاه در خانه مواجه می شود. پایان این ماجرا در هر صورت یا طلاق است یا طلاق عاطفی. به این معنی که زن و مرد زیر یک سقف اما بدون هیچ احساسی نسبت به یکدیگر زندگی می کنند و از ترس آبروی خود ترجیح می دهند به همین وضع ادامه دهند. عده ای دیگر نیز با مراجعه به دادگاه خود را از بند اسارت گمان های باطل طرف مقابل رها می کنند و در این میان کودکان بی گناه آنان هستند که قربانی می شوند و بیشترین زیان را می بینند.

 

اما گاهی وقت ها خود افراد هستند که باعث ایجاد شک و تردید در طرف مقابل می شوند. مردی که شبها بی دلیل و به بهانه های واهی دیر به خانه می آید،وقتی برای خانواده اش نمی گذارد و مدام مشغول تلفن زدن و پیامک فرستادن های غیرمعمول باشد یا زنی که وقتی می خواهد بیرون برود به صورت نامتعارف آرایش می کند و در حضور همسر خود به راحتی با مردان غریبه یا دوست و همکار گپ می زند و شوخی می کند بی تردید موجب بروز این حس شک می شود. شاید هیچ یک از طرفین منظوری نداشته باشند اما رفتار افراد سبب شکل گیری طرز تفکر درباره آنها می شود.

 

سوءظن در حقیقت نوعی ناراحتی روانی است که با کمک مشاوره برطرف می شود. به شرط آن که شخص با خوش بینی نسبت به دیگران و اطرافیان هم با رفتارهای معقول و صحیح به او کمک کنند. یادمان باشد سوءظن تا بدان حد تاثیرات مخرب در زندگی و ارتباطات افراد دارد که نص صریح قرآن کریم با آیه«یا ایها الذین آمنوا اجتنبوا کثیرا من الظن، ان بعض الظن اثم» به صراحت انسان را از آن نهی می کند. زیرا این حس ویران کننده علاوه بر این که موجب گناه می شود زندگی دیگران را نیز تلخ و حتی نابود می کند.

 

سلامت نیوز

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=87993

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر