3

تماس خشمگینانه مرکل با اوباما/ خواب عمیق دویچه وله!

  • کد خبر : 104451
  • ۰۲ آبان ۱۳۹۲ - ۹:۵۴

نکته جالب اینجاست که دویچه وله آلمان با تیترهایی مثل “روزی ۱۰۰ میلیون دلار زیان پروژه های میدان پارس جنوبی”، “چه کسی از سیاست افزایش جمعیت سود می برد” و “ایران، گربه ای است که بیمار است” به تخریب و سیاه نمایی علیه ایران مشغول بوده و مسائل مربوط به دولت متبوعش را به دست فراموشی سپرده است.

در پی انتشار گزارش‌هایی درباره احتمال جاسوسی آمریکا از تلفن همراه صدر اعظم آلمان، آنگلا مرکل به باراک اوباما تلفن کرده و به او در این باره اعتراض کرده است.

 

 

بی بی سی انگلیس (BBC) نوشت: سخنگوی صدر اعظم آلمان گفته است که خانم مرکل “چنین رفتارهایی را کاملا غیرقابل‌قبول می‌داند”. دولت آلمان در بیانیه‌ای، خواستار “توضیح فوری و جامع” واشنگتن درباره این “نقض جدی اعتماد” بین دو کشور شده است. این بیانیه دولت آلمان پس از مکالمه تلفنی رهبران دو کشور صادر شده است. این بیانیه همچنین می‌گوید صدر اعظم آلمان به رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است “فورا باید جلوی چنین اقداماتی را بگیرد”. استیو اوانس، خبرنگار بی‌بی‌سی در برلین، می‌گوید از آن‌جا که این بیانیه پس از مکالمه منتشر شده، گمان می‌رود که آنگلا مرکل از صحبت‌های باراک اوباما قانع نشده است. خانم مرکل در آلمان شرقی بزرگ شده است که شنود تلفنی در آن فراگیر بود و خاطره دردناکی برای کسانی زنده می‌کند که آن دوره را تجربه کرده‌اند.

بی بی سی: ظاهرا توضیحات باراک اوباما، آنگلا مرکل را قانع نکرده است
نقض اعتماد
وب سایت رادیو فردا (radiofarda) هم در گزارشی زیر عنوان “اوباما به مرکل اطمینان داد که آمریکا مکالمات او را شنود نمی کند” می نویسد: در پی ابراز نگرانی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان درباره احتمال شنود مکالمات او توسط دستگاه های اطلاعاتی آمریکا، باراک اوباما به خانم مرکل اطمینان دادکه آمریکا مکالمات تلفنی و ارتباطات او را زیر نظر ندارد. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت که اوباما و مرکل روز چهارشنبه تلفنی گفتگو کردند و رئیس جمهوری آمریکا به صدراعظم آلمان در اینباره اطمینان داده است. خبرگزاری ها ساعاتی قبل از آن گزارش داده بودند که آنگلا مرکل احتمال چنین اقدامی را از سوی آمریکا “غیر قابل پذیرش” خوانده و  به اوباما تلفن زده و ابراز نگرانی کرده است.

بی بی سی در باره اظهارات جی کارنی آورده است: با این حال او تصریح نکرد که آیا آمریکا در گذشته تلفن همراه خانم مرکل را شنود کرده است یا نه. پاسخ کاخ سفید به ادعاهای مطرح‌شده درباره جاسوسی ان‌اس‌ای از تلفن همراه شخصی آنگلا مرکل، خیلی دقیق و حساب‌شده است: باراک اوباما به صدر اعظم آلمان اطمینان خاطر داده است که آمریکا تلفن او را “شنود نمی‌کند و شنود نخواهد کرد”. این پاسخ، احتمال شنود تلفن خانم صدر اعظم در گذشته را رد نمی‌کند. روشن است که آنگلا مرکل گزارش‌ها درباره جاسوسی آمریکا را آن‌قدر قابل‌اعتماد و باورکردنی دیده که آن را مستقیما به روی باراک اوباما آورده است. می‌توان حدس زد آن‌چه در این تماس تلفنی رد و بدل شده، چه اندازه برای باراک اوباما سنگین بوده است.

 

 

نکته جالب اینجاست که وب سایت دویچه وله آلمان (DW) که کوچکترین اتفاقی در ایران را به تتیر یک خود تبدیل کرده و مانور مفصلی روی آن می دهد، هنوز هیچ گزارشی از جریان تماس خانم مرکل با آقای اوباما منتشر نکرده است!

 

 

این تماس در روزی صورت گرفته که قرار بوده دیلما روسف مهمان ضیافت شام کاخ سفید باشد. ولی چنین ضیافتی برگزار نشد چون رئیس‌جمهوری برزیل سفر خود را در پی ادعاهایی درباره جاسوسی ان‌اس‌ای از ارتباطات شخصی او لغو کرد. همین دو روز پیش بود که باراک اوباما تلاش کرد فرانسوا اولاند، همتای فرانسوی خود اطمینان‌خاطر دهد که ادعاهای مطرح‌شده در لوموند درباره استراق‌سمع گسترده آمریکا از چهره‌های سیاسی و اقتصادی فرانسه، درست نیست. آمریکا تلاش کرده با اقدامات دیپلماتیک، ادوارد اسنودن را به کشور باز گرداند تا محاکمه کند ولی به نظر می‌رسد عواقب دیپلماتیک افشاگری‌های او، روز‌به‌روز برای واشنگتن گزنده‌تر می‌شود.

رئیس‌جمهوری برزیل سفر به واشنگتن را به خاطر گزارش‌ها درباره جاسوسی آمریکا لغو کرد

 

 

باراک اوباما در سفر ماه ژوئیه خود به آلمان، به آنگلا مرکل اطمینان داده بود که آمریکا از شهروندان آلمانی جاسوسی نکرده است. همان زمان صدر اعظم آلمان با انتقاد رقبای سیاسی خود روبه‌رو شد که حرف آمریکا را راحت باور کرده است.

 

 

ناراحتی فرانسه، برزیل و مکزیک

 

دولت آلمان می‌گوید اعلام نخواهد کرد که چه‌طور از این ادعاها درباره شنود ارتباطات مقامات عالی این کشور توسط آمریکا خبردار شده است. مجله آلمانی اشپیگل که پیش‌تر هم گزارش‌هایی مبتنی بر اطلاعات به‌دست‌آمده از ادوارد اسنودن منتشر کرده بود، می‌گوید در جریان تحقیقاتش متوجه جاسوسی آمریکا از خانم صدر اعظم شده است. تماس تلفنی آنگلا مرکل با باراک اوباما یک روز پس از آن صورت گرفته است که جیمز کلپر، رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا، گزارش‌ها درباره جاسوسی ایالات متحده از شهروندان فرانسوی را تکذیب کرد.

 

 

پیش از آن روزنامه فرانسوی لوموند گزارش داده بود که آمریکا تنها در یک بازه سی روزه، اطلاعات ۷۰ میلیون تماس تلفنی را در فرانسه ثبت کرده بود. آن‌چه ادوارد اسنودن درباره عملیات جاسوسی آمریکا درز داده، به عصبانیت شماری از متحدان ایالات متحده در سرتاسر جهان منجر شده است. دیلما روسف، رئیس‌جمهوری برزیل، پیش‌تر سفر خود به واشنگتن را در اعتراض به جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا در کشورش لغو کرده بود. او همچنین در نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، توجیه‌های مطرح‌شده از سوی آمریکا درباره این که شنود اطلاعاتی برای حفاظت از کشورها در مقابل تروریسم و قاچاق مواد مخدر و دیگر جرایم سازمان‌یافته بوده، رد کرد. دولت مکزیک هم به گزارش‌ها درباره جاسوسی آمریکا از ای‌میل‌های روسای جمهوری سابق و فعلی این کشور اعتراض کرده و آن را “غیرقابل‌قبول” خوانده است.

 

 

آقای اسنودن که اوایل تابستان امسال جزئیات عملیات تجسس و نظارت آمریکا در داخل این کشور و خارج از آن را منتشر کرد، با پناهندگی موقت یک ساله، فعلا در روسیه است. دولت آمریکا تلاش کرد مانع از عزیمت او به کشورهای دیگر شود و همچنین از روسیه خواست او را به آمریکا مسترد کند. مسکو موافقت نکرده است.

 

 

 

تا این لحظه هیچ گزارشی درباره تماس خانم مرکل با آقای اوباما در دویچه وله منتشر نشده است

 

 

 

 

 

 

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=104451

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر