6

قرائتی:چرا فرزندمان منحرف می‌شود؟

  • کد خبر : 130744
  • ۱۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۵

حجت‌الاسلام قرائتی در یکی از درس‌های قرآن خود با اشاره به رمز موفقیت انبیاء در هدایت بشر، درباره رسالت اجتماعی و خانوادگی پیامبران سخن می‌گوید.

حجت‌الاسلام «محسن قرائتی» استاد تفسیر قرآن کریم که بیش از ۳۲ سال است به تدریس معارف قرآن و اهل‌بیت(ع) می‌پردازد، سال گذشته در نظر‌سنجی مردمی به عنوان محبوب‌ترین چهره قرآنی انتخاب شد به همین جهت برگزیدن نام «معلم دوست ‌داشتنی» برای او دور از واقعیت نیست.

بر همین اساس خبرگزاری فارس در طرحی با عنوان درس‌های قرآن «معلم دوست داشتنی» از سال گذشته به بازخوانی بخشی از مطالب ارزشمند ایراد شده توسط استاد قرائتی در برنامه درس‌هایی از قرآنی می‌پردازد تا با تکرار معارف قرآنی و یادآوری آن برای مخاطبان، گامی در جهت ارتقای سبک زندگی قرآنی و رسیدن به مطالبه مقام معظم رهبری برداشته باشد.

در ادامه، بخشی از این مطالب با موضوع «سیره پیامبر اسلام(ص)» که در ۲۸ آبان‌ماه سال ۱۳۶۰ در برنامه درس‌هایی از قرآن ایراد شده است تقدیم مخاطبان خبرگزاری فارس می‌شود.

نکته ۱) علم انسان محدود است و آنچه می‌داند کنار آنچه نمی‌داند مثل یک قطره در کنار اقیانوس است بنابراین نیاز به انبیا برای هدایت دارد. خداوند می‌گوید: «یُعَلِّمُکُمْ ما لَمْ تَکُونُوا تَعْلَمُون»(بقره/۱۵۱) به شما پیغمبر دادم تا به شما بیاموزد آن چیزهایی را که نمی‌دانید.

رمز موفقیت انبیا در چیست؟ 

نکته ۲) قوانین انبیا مطابق با فطرت یعنی همان احساس درونی است. علاوه بر این زندگی انبیا برای افراد جامعه ملموس است و اگر توصیه‌ای می‌کنند در بین مردم هستند.

نکته ۳) قرآن می‌گوید: «رَسُولاً مِنْکُمْ»(بقره/۱۵۱) یعنی پیامبران از خودتان هستند. «أَرْسَلْنا فیکُمْ رَسُولاً»(بقره/۱۵۱) در بین شما هستند. «مِنْکُمْ» یعنی پیغمبر باید از مردم و با مردم و در مردم باشد تا زندگی او برای مردم الگو باشد.

نکته ۴) سخنرانی اکنون زیاد است ولی تربیت کم است چون که زندگی معلم و سخنرانان برای مردم ملموس نیست و برخی صفات بشر باعث شده که به خوبی تأثیرگذاری نداشته باشد.

صفاتی که اثرگذاری تربیت را کم می‌کند 

نکته ۵) همه ما طاغوت هستیم. منتهی بیش از این زور ما نرسیده است. «خُلِقَ الْإِنْسانُ مِنْ عَجَلٍ»(انبیاء/۳۷) انسان عجول است «وَ کانَ الْإِنْسانُ أَکْثَرَ شَیْ‏ءٍ جَدَلاً»(کهف/۵۴) انسان اهل جدال و بسیار پرخاشگر است. «إِذا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعاً»(معارج/۲۰) انسان جزع می‌کند یعنی کم صبر است. «وَ إِذا مَسَّهُ الْخَیْرُ مَنُوعاً»(معارج/۲۱) انسان منوع است یعنی همین که خیر به او رسید به کسی نمی‌دهد اما وقتی ندارد، داد می‌زند.

نکته ۶) «إِنِّی جاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلیفَهً»(بقره/۳۰) «وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَنی‏ آدَمَ»(اسراء/۷۰) بنی آدم را گرامی داشتم «وَ فَضَّلْناهُمْ عَلى‏ کَثیرٍ مِمَّنْ خَلَقْنا تَفْضیلاً»(اسراء/۷۰) به بنی آدم فضیلت دادم. خدا فرموده که من تو را خلق کردم برای اینکه خلیفه باشی!

نکته ۷) «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی‏ رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَهٌ حَسَنَهٌ»(احزاب/۲۱) ما باید از رسول الله درس بگیریم. سعه صدر و حوصله‌اش، برخوردش با منافقین، برخوردش با کفار همه این‌ها برای ما درس بود.

علت انحراف فرزندان 

نکته ۸) «وَ کانَ یَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلاهِ»(مریم/۵۵) علت اینکه من و امثال من ممکن است بچه‌مان منحرف شود این است که مانند پیامبر عمل نمی‌کنیم. «وَ کانَ رَسُولاً نَبِیًّا» رسالت اجتماعی را اجرا می‌کند «وَ کانَ یَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلاهِ» اما برخلاف حضرت رسول(ص) رسالت اجتماعی را ایفا می‌کنیم و به اهل خویش نمی‌رسیم.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=130744

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر