6

نشست سه جانبه هیأت‌های ایران و آمریکا در ژنو آغاز شد

  • کد خبر : 131115
  • ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۸

نشست سه جانبه هیأت‌های ایران و آمریکا به ریاست سید عباس عراقچی و ویلیام برنز با حضور معاون کاترین اشتون در ژنو آغاز شد

مذاکرات سه جانبه هیأت‌های ایران و آمریکا به ریاست سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران و ویلیام برنز قائم مقام وزیر خارجه آمریکا با حضور هلگا اشمیت معاون کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شهر ژنو آغاز شد.

عراقچی پیش از این اعلام کرده بود که موضوع مذاکره با آمریکا بحث هسته‌ای است و از جمله موضوعاتی که درباره آن صحبت می‌شود بحث تحریم‌ها است که باید برداشته شود.

وی همچنین عنوان کرد که پس از دیدار سه جانبه، احتمالاً با خود آمریکایی‌ها نیز دیدار دوجانبه برگزار خواهد شد.

عراقچی را در این دیدار مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه، حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه، داود محمدنیا مشاور وزیر خارجه و پژمان رحیمیان مدیرکل حوزه ریاست سازمان انرژی اتمی همراهی می‌کنند.

قرار است ویلیام برنز را در این مذاکرات «وندی شرمن» معاون امور سیاسی وزیر خارجه آمریکا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا، «رابرت مالی» حقوقدان و متخصص حل و فصل اختلاف و از مدیران ارشد شورای امنیت ملی آمریکا و مشاور ارشد خاورمیانه این شورا، «بروک اندرسون» معاون سابق نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، «جیمز تیمبی» مشاور ارشد شرمن در امور کنترل تسلیحاتی و منع تکثیر سلاح های اتمی، «پاول اروین» مدیر عدم گسترش سلاح در شورای امنیت ملی آمریکا و «ریچارد نفیو» معاون اول هماهنگ کننده سیاست تحریم‌های وزارت امور خارجه همراهی کنند.

قرار است مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو دو روزه (دوشنبه و سه‌شنبه) باشد.

فارس/عراقچی هدف از برگزاری این دیدارها را رایزنی‌های جزیی‌تر و مفصل‌تر برای بررسی بیشتر گزینه‌ها و حالات مختلف دانست تا دو طرف بتوانند دیدگاه‌هایشان را به هم نزدیک‌تر کنند.

وی با بیان اینکه هنوز فاصله‌ها بین دو طرف در موضوعات مختلف وجود دارد، تأکید کرد: برای نزدیک شدن دیدگاه‌ها باید تلاش بسیاری شود و طرف‌های ما باید تصمیمات سختی بگیرند تا بتوانند دیدگاه‌های ما را تأمین و با پذیرش حقوق ملت ایران آن را تثبیت کنند.

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به برگزاری دور بعدی مذاکرات هسته‌ای از ۲۶ تا ۳۰ خرداد در شهر وین گفت: انتظار ما این است که در این دور بتوانیم از کلیات وارد جزئیات شویم و نگارش متن توافق جامع را آغاز کنیم؛ انتظاری که از مذاکرات وین ۴ داشتیم.

عراقچی ابراز امیدواری کرد که در نشست بعدی این هدف تحقق یابد تا بتوان اختلافات را در مسائل کلی به هم نزدیک‌تر کرد و به جزئیات پرداخت که به گفته وی البته این هنوز خوشبینانه است.

وی گفت: در این مذاکرات هدفی جز تثبیت حقوق ملت ایران در موضوع هسته‌ای برای مقاصد صلح آمیز نداریم که امیدواریم به این هدف در فرصت باقیمانده تا پایان شش ماه اول توافق ژنو برسیم.

هیأت ایرانی پس از ژنو راهی رم می‌شود تا در حاشیه کنفرانس خلع سلاح در رم که طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۲۱ و ۲۲ خرداد ماه) برگزار خواهد شد، با سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه دیدار و یک دور مذاکره دوجانبه برگزار شود.

لازم به ذکر است عراقچی پیش از این عنوان کرده بود که احتمالاً با چند کشور اروپایی عضو ۱+۵ نیز در رم مذاکراتی انجام خواهد شد یا اینکه هفته آینده و قبل از عزیمت یکی از همتایانش از این کشورها به تهران خواهد آمد و این مذاکرات دوجانبه در تهران برگزار خواهد شد تا بتوان با آمادگی بیشتری در مذاکرات ۲۶ تا ۳۰ خرداد شرکت کرد.

عراقچی گفته بود که او و مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه، مسئولیت هیأت ایران در این مذاکرات را برعهده دارند.

پنجمین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین، انگلستان و آمریکا) درباره راه‌حل جامع هسته‌ای قرار است روزهای ۲۶ تا ۳۰ خرداد ماه در شهر وین برگزار شود.

در دور قبلی این مذاکرات که ۲۴ تا ۲۶ اردیبهشت ماه در شهر وین برگزار شد، قرار بود کار نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای آغاز شود که به دلیل زیاده‌خواهی‌های طرف مقابل پیشرفت ملموسی در این زمینه صورت نگرفت.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=131115

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر