4

چالش جدید اصولگرایان در مجلس | نمایندگان درباره رئیس بزرگ‌ترین فراکسیون به ‌توافق نمی‌رسند

  • کد خبر : 329077
  • ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱:۰۱

ترکیب هیأت رئیسه و چند و چون حضور چهره‌های شناخته شده اصولگرایان در سکانداری فراکسیون اکثریت مجلس به محل مناقشه و رودررویی نمایندگان بدل شده و یکدستی این طیف را به انشقاق تهدید می‌کند.

مجلس

به گزارش افق آنلاین، مجلس یازدهم تا به امروز شاهد ظهور ۱۹ فراکسیون بوده است که از این جمع دو فراکسیون آن – انقلاب اسلامی و گام دوم – تنها پرچمداران سیاسی بهارستان هستند. فراکسیون انقلاب اسلامی با ۲۴۰عضو در برابر فراکسیون چهل و چند نفری «گام دومی‌ها» اکثریت مجلس را در اختیار دارد. فراکسیونی که حاصل رایزنی‌ها و تعاملاتش، برکرسی ریاست نشاندن محمدباقر قالیباف با ۱۶۶رأی از تعداد ۲۴۰رأی ارائه شده بود و الان هم تنها گزینه ریاستش قالیباف است که به‌عنوان کاندیدای بی‌رقیب مدعی ریاست آن شده است، ‌درست مانند روند ریاستش بر مجلس.

اگرچه نخستین دستاورد این فراکسیون به ریاست رساندن قالیباف بود اما قریب به ۳ ماهی که از روی کار آمدن مجلس یازدهم گذشته، هنوز شورای مرکزی و هیأت‌رئیسه آن انتخاب نشده‌اند، البته نوزدهم مردادماه گذشته انتخابات شورای مرکزی آن برگزار شد تا با انتخاب ۶۴ عضو آن انتخابات برای هیأت رئیسه دائم برگزار شود. در آن نشست که توسط علیرضا زاکانی به‌ عنوان رئیس موقت فراکسیون اداره می‌شد از مجموع ۲۰۰ نماینده حاضر ۱۵۰ تن برای حضور در شورای مرکزی فراکسیون انقلاب اسلامی اعلام کاندیداتوری کردند و اعلام شد ظرف ۲۴ساعت آینده نتایج این انتخابات اعلام می‌شود.

از ۱۹مرداد تا به امروز ۷روز گذشته و نه‌تنها خبری از اعلام نتایج شورای مرکزی آن نشده است بلکه دیروز زمزمه ابطال آن انتخابات نیز مطرح شده است؛ زمزمه‌ای که خبر از ایجاد اختلاف در بدنه اصولگرای مجلس می‌دهد و اگر معترضان مجاب نشوند می‌تواند آغاز نخستین انشقاق در بدنه اکثریت مجلس و بروز و ظهور فراکسیون جدیدی در بهارستان باشد. چراکه معترضان معتقدند درخواست ابطال انتخابات و برگزاری مجدد آن به این دلیل است که چهره‌های شناخته شده این طیف در انتخابات شورای مرکزی رأی زیادی به‌دست نیاورده‌اند و عمده ۶۹کرسی به نمایندگان کمتر شناخته‌شده رسیده است.

چه کسانی به‌دنبال ابطال انتخاباتند؟

در همین راستا احسان ارکانی، نماینده نیشابور درباره چرایی تأخیر صورت‌گرفته در اعلام نتایج گفت: قرار بود بعد از اتمام رأی‌گیری، شمارش آرا صورت گیرد و نتایج اعلام شود به‌خصوص که ما تا روز بعد منتظر شمارش اعلام نتایج بودیم اما با گذشت یک هفته خبری از اعلام نتایج نیست. نهایتا چهارشنبه گذشته حدود ۶۰ تا ۷۰ نفر از نمایندگان امضا کردند که این انتخابات باید در هر شرایطی براساس همان مکانیسمی که خود آقای زاکانی مشخص کرده بودند شمارش و نتایج آن اعلام شود.

ارکانی با بیان اینکه همچنان خبری از شمارش آرای انتخابات شورای مرکزی فراکسیون انقلاب اسلامی نیست، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مطلع شدم که از طرف نماینده آقای زاکانی و هیأت اجرایی پیامکی به نمایندگان زدند که با توجه به اشکالات در نحوه و فرایند رأی‌گیری کسانی که تمایل به ابطال انتخابات و برگزاری مجدد انتخابات دارند اعلام کنند. همچنین آقایان محسن پیرهادی و مالک شریعتی با ارسال پیامک به نمایندگان نظرشان را در مورد ابطال و رأی‌گیری مجدد اعلام کردند ولی من و خیلی از نمایندگانی که در این انتخابات شرکت کردیم نظرمان این است اگر اشکالی وارد است به آقای زاکانی وارد است که این روش را برای انتخابات انتخاب کردند.

ارکانی اضافه کرد: تلقی تعداد زیادی از کسانی که معترض هستند این است که چهره‌های شناخته‌تر در این انتخابات رأی نیاورند اما در هر صورت دلیلی بر رأی‌گیری مجدد نیست و نتایج باید اعلام شود این بدعتی در مجلس است آن هم مجلسی که قرار است انقلابی و متکی بر شفافیت باشد. ما هیچ‌کس را نماینده‌تر نمی‌دانیم و چنین مسائلی قاعدتا ایجاد شائبه می‌کند. نمی‌شود آقایان خودشان روش انتخابات را تعیین کنند و بعد از رأی‌گیری بگویند این روش قابل‌قبول نیست. چرا که این امر توهین به وقت و انرژی نمایندگان است اگر این روش اشکالی داشت باید قبلا پیش‌بینی می‌شد.

ما که شعار انقلابیگری و شفافیت سر می‌دهیم قرار نیست پشت درهای بسته تصمیم بگیریم و این تصمیم را به اکثریت که تریبون کمتری دارند غالب کنیم. همچنین سیدغنی نظری، نماینده خلخال نیز در این‌باره گفت: اختلافی که وجود داشت این بود که برخی دوستان می‌گفتند باید این انتخابات مجددا به‌صورت الکترونیکی برگزار شود لذا نظرخواهی شد اما اکثریت گفتند همان انتخاباتی که برگزار شده ملاک است و باید هر چه سریع‌تر نتایج اعلام شود.

او با بیان اینکه انتخابات هیأت رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی احتمالا هفته جاری یا هفته بعد برگزار می‌شود، گفت: پیش‌بینی‌ها بر این است که اعضای هیأت رئیسه و رئیس دائم فراکسیون نسبت به هیأت رئیسه موقت تغییرات اساسی خواهند کرد و به هر حال عملکرد سه چهار ماهه نمایندگان در این امر تأثیرگذار است.

مرزبندی سیاسی در بهارستان

اعتراض نمایندگان مذکور به این روند به این دلیل جدی و اثرگذار تلقی می‌شود که کمتر از یک‌ماه پیش بحث کمیسیون‌بندی‌ها و اعمال نظر برخی اعضای هیأت رئیسه در آن منجر به شکل‌گیری اعتراضات جدی در کف مجلس شد که زمزمه استیضاح هیأت رئیسه را رسانه‌ای کرد اگرچه استیضاح هیأت رئیسه به‌دلیل اعتراض در سبک کمیسیون‌بندی‌ها با رایزنی و لابی دنبال نشد و از دستور کار معترضان خارج شد اما نقدها و ناکامی‌های درون‌گروهی اصولگرایان به زیر پوست مجلس کشیده شده است و هر محرک دیگری سبب بروز مجدد آن می‌شود.  به‌نظر می‌رسد تعویق در اعلام نتایج انتخابات شورای مرکزی فراکسیون انقلاب اسلامی محرکی است که سبب بازتولید دوباره نقدها به اصولگرایان صاحب‌نام مجلس خواهد شد و اگر شنیده نشود سبب بروز خط‌کشی‌ها و مرزبندی‌های سیاسی در بهارستان خواهد شد. براساس آیین‌نامه داخلی مجلس نمایندگان می‌توانند در قالب تیم‌های حداقل ۹نفره فراکسیون‌های متبوعشان را تشکیل دهند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=329077

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر