4

مهمترین خطرات و چالش های پیش روی عربستان سعودی

  • کد خبر : 55689
  • ۱۳ دی ۱۳۹۱ - ۲۳:۴۵

هم اکنون رقابتی میان مطالبه کنندگان اصلاحات اجتماعی مانند افزایش اشتغال زنان و محافظه کاران که دارای نفوذ بالایی در جامعه هستند و انجام چنین اصلاحاتی را مخالف اسلام توصیف می کنند؛ وجود دارد.

هم اکنون رقابتی میان مطالبه کنندگان اصلاحات اجتماعی مانند افزایش اشتغال زنان و محافظه کاران که دارای نفوذ بالایی در جامعه هستند و انجام چنین اصلاحاتی را مخالف اسلام توصیف می کنند؛ وجود دارد.

رویترز در گزارشی به وضعیت عربستان سعودی و مهمترین خطرات و چالش های پیش روی این کشور پرداخت.

 در این مطلب آمده است: عربستان سعودی با داشتن یک پنجم ذخایر نفتی جهان، بزرگترین صادرکنندگان نفت خام جهان است و ضمن برخورداری از ذخایر بالای ارزی، بزرگترین بورس را در میان کشورهای عربی داراست.

 همه این موارد، مسائل مهمی در سیاست امنیتی آمریکا در خاورمیانه هستند. عربستان سعودی همچنین به دلیل میزبانی از مسجد الحرام و مسجدالنبی در شهرهای مکه و مدینه، از نفوذ بزرگی در میان جهان اسلام با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر مسلمان برخوردار است.

برخی از مهمترین خطرات و چالش های سیاسی در مقابل عربستان سعودی شامل موارد زیر هستند:

جانشینی پادشاه

عمل جراحی اخیر ملک عبدالله پادشاه ۸۹ ساله عربستان سعودی که ۱۱ ساعت به طول انجامید، نگرانی ها درباره مسأله جانشینی وی را دوباره مطرح کرد به ویژه اینکه از اکتبر ۲۰۱۱ تاکنون دو ولیعهد این کشور درگذشته اند. پس از مرگ این دو ولیعهد، یکی دیگر از برادران ناتنی پادشاه در سن ۷۶ سالگی بر کرسی ولیعهدی نشست.

روند جانشینی پادشاه زمانی پیچیده تر می شود که همه پسران بنیانگذار پادشاهی عربی سعودی یعنی ملک عبدالعزیز آل سعود تمام شوند و سمت پادشاهی به نسل بعدی یعنی نوه های بنیانگذار برسد.

خطرات داخلی

پادشاه فعلی برخی اصلاحات اقتصادی و اجتماعی را برای مقابله با بیکاری جوانان، فساد مالی و کمبود مسکن انجام داد. وی در سال ۲۰۱۱ وعده داد ۱۱۰ میلیارد دلار برای هزینه های اجتماعی اختصاص دهد. مجموعه این اقدامات در مقابله با بروز اعتراضات مردمی سهم داشت اما او هیچ پیشنهاد قابل ذکری در زمینه اصلاحات سیاسی بیان نکرد.

ریاض همچنین قصد دارد ۲۱۹ میلیارد دلار برای بخش تامین اجتماعی و طرح های زیرساختی در سال ۲۰۱۳ هزینه کند.

هم اکنون رقابتی میان مطالبه کنندگان اصلاحات اجتماعی مانند افزایش اشتغال زنان و محافظه کاران وجود دارداین محافظه کاران . که دارای نفوذ بالایی در جامعه هستند انجام چنین اصلاحاتی را مخالف اسلام توصیف می کنند.

بحران های منطقه ای

نتایج انقلاب های عربی سال ۲۰۱۱ هم پیمانان قدیمی عربستان سعودی را تضعیف کرد و منطقه را در سایه روابط خصمانه عربستان سعودی و ایران، بی ثبات کرده است.

در همین ارتباط، عربستان سعودی به دیگر کشورهای عربی پیوسته است تا به حمایت از مخالفان مسلح در سوریه بپردازد. آنها تلاش می کنند بشار اسد رئیس جمهور سوریه و هم پیمان ایران را سرنگون کنند.

با این حال ریاض نگران است ایران از ناآرامی ها در بحرین بهره برداری کند. اکثریت مردم بحرین شیعه هستند اما حکمرانان این کشور روابط خوبی با عربستان سعودی دارند. ایران بهره برداری از حوادث بحرین را رد می کند.

اقلیت شیعه

اعتراضات ضددولتی اقلیت شیعه در منطقه قطیف در شرق عربستان سعودی در سال گذشته میلادی منجر به کشته شدن ۱۲ شرکت کننده در تظاهرات و یک پلیس به ضرب گلوله شد.

شیعیان عربستان سعودی به تبعیض دولت در رفتار با آنها اعتراض دارند ولی این موضوع را ریاض تکذیب می کند.

رهبران مسن تر و معتدل تر شیعیان عربستان سعودی می گویند که آنها نگرانی دارند خشونت ها منجر به افزایش تندروی جوانان معترض و خروج از مسیر گفتگو شود.

تندروهای اسلامگرا

همچنان شبکه القاعده نگرانی بزرگی را برای مقامات ریاض ایجاد می کند. عربستان سعودی توانسته است با حمله گسترده علیه افراط گرایان اسلامی در سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ بخش عمده ای از قدرت آنها را نابود کند اما بسیاری از اعضای القاعده از عربستان سعودی به یمن منتقل شده اند.

ریاض نگران است بی ثباتی در یمن باعث شود القاعده عملیات های خود را به عربستان سعودی منتقل کند. سرنگونی خانواده حاکم بر عربستان سعودی (آل سعود) یکی از اهداف القاعده است.

عصرایران

 

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=55689

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر