2

چه کسی باید مانع سیگارکشیدن مسافران در ایستگاه مترو شود؟

  • کد خبر : 217504
  • ۲۵ فروردین ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۲

سیگار کشیدن در اماکن عمومی ممنوع است ولی اگر کسی به منع قانونی بی‌توجه بود، باید چه کرد؟

به گزارش افق نیوز به نقل از خبرآنلاین، با وجودی که اشخاص مبتلا به سیگار در جامعه بسیارند ولی بسیاری دیگر هم از سیگار کشیدن دیگران در عذابند. به خصوص در اماکن عمومی که وضعیت سیگارکشی مشخص است و نباید مردم دخانیات مصرف کنند ولی باز هم برخی از مبتلایان به سیگار هستند که از قانون تبعیت نمی کنند و باعث آزردگی دیگران می شوند.
یکی از مخاطبان در این باره نوشته: سلام … علیرغم تصویب قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی متاسفانه در ایستگاه متروی صادقیه و در سکوی خروجی خط ۲ و ورودی خط ۵ مترو و در مجاورت پله های خروجی غربی سکو، هر روزه شاهد سیگار کشیدن برخی مسافرین هستیم که بوی بد و دود ناشی از استعمال سیگار این افراد را سایر مسافرین و تردد کنندگان از پله مذکور باید تحمل کنند. باوجود نصب تابلوهای ممنوعیت استعمال سیگار و حضور مرتب ماموران هیچ تذکر و اقدام بازدارنده ای در این خصوص صورت نمی گیرد. نتیجه پیگیری از سامانه ۱۸۸۸ شهرداری نیز این پاسخ بوده که به شهرداری هیچ ارتباطی ندارد و برخی دوست دارند سیگار بکشند و نیروی انتظامی هم کاری نمی تواند بکند لطفا پیگیری بفرمایید آیا حق سلامت شهروندان و رعایت قوانین مملکت مهمتر است یا لذت سیگار کشیدن برخی.
قانون بازدارنده نیست
طبق تبصره یک از بخش ب ماده ۱۳ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات مصوب ۱۳۸۵، صرف دخانیات در اماکن عمومی یا وسایل نقلیه عمومی موجب حکم به جزای نقدی از پنجاه هزار (۰۰۰ ۵۰) ریال تا یکصد هزار (۰۰۰ ۱۰۰) ریال است‌.
از این رو می توان نتیجه گرفت مسافراتی که در بخشی از ایستگاه مترو مدنظر این مخاطب، دخانیات استعمال می کنند باید توسط نهاد ذی صلاح، جریمه شوند. حال سئوال اینجاست که نهاد ذی صلاح کدام است.
در ماده ۸ آیین نامه اجرایی این قانون، آمده است: مسئولیت اجرای ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی … با مدیران یا کارفرمایان یا متصدیان اماکن مربوطه است.
اینطور می توان نتیجه گیری کرد که اگر مسافری در ایستگاه مترو، سیگار می کشد باید مدیر یا متصدی ایستگاه مترو، مانع سیگار کشیدن او شود و در صورتی که تذکر شفاهی به جایی نرسید برای جریمه کردن مسافر مزبور از نیروی انتظامی مستقر در ایستگاه کمک بخواهد. لذا نمی تواند مسئولان ایستگاه مترو بگویند به ما هیچ ربطی ندارد یا نیروی انتظامی مستقر در ایستگاه، برای اجرای قانون شانه خالی کند. البته این را هم باید در نظر داشت در صورت اصرار مسافر، باید برای او اعلام جرم شده و در نهایت، دادگاه جریمه ۵ تا ۱۰ هزار تومانی برای مسافر در نظر می گیرد که عملا بازدارنده نیست.
لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=217504

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر