3

سیف:مرز روانی قیمت ارز شکست

  • کد خبر : 115564
  • ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۵

رییس کل بانک مرکزی با اعلام راهبردهای اصلی این بانک، گفت: از آنجا که بازار ارز و سکه به دنبال تغییر محیط عمومی فعالیت های اقتصادی و انتظارات از فضای تولید وارد فاز آرامش شده، بخشی از مازاد نقدینگی نیز به بخش تولید بازگشته است.

به گزارش ایرنا، ولی الله سیف درباره اهم اهداف و رویکردهای بانک مرکزی، افزود: مهم ترین وظیفه این بانک براساس ماده ۱۰ قانون پولی و بانکی تنظیم و اجرای سیاست های پولی و اعتباری با هدف حفظ ارزش پول و موازنه پرداخت ها، تسهیل مبادلات بازرگانی و کمک به رشد اقتصادی است.

وی ادامه داد: علاوه بر آن ماده ۱۱ قانون مذکور بانک مرکزی را مکلف به انتشار پول های رایج کشور و نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری کرده است.

وی اظهار داشت: بدیهی است تصمیمات کلان اقتصادی و برنامه های پولی و اعتباری کشور از مجرای عملیات بانکی در اقتصاد جریان می یابد، ضمن آنکه ایفای صحیح وظیفه حفظ ارزش پول ملی بدون اعمال نظارت موثر و کارآمد بر نحوه عملیات ارزی و ریالی بانک ها امکان پذیر نخواهد بود.

رییس کل بانک مرکزی درباره دومین راهبرد این بانک نیز گفت: راهبرد کلی بانک مرکزی در شرایط کنونی حفظ و ارتقا ارزش پول ملی، کمک به تامین مالی سالم فعالیت های تولیدی و رفع نیازهای آحاد جامعه به خدمات مالی است.

به گفته وی، ایجاد ثبات در فضای اقتصاد کلان، کاهش تورم و مهار انتظارات تورمی که در نهایت موجب تثبیت فضای فعالیت اقتصادی می شود از اهداف اصلی این بانک است و در این راستا اعاده آرامش و حفظ ثبات مثبت شکل گرفته در بازارهای دارایی یکی از ابزارها و الزامات نیل به این هدف قلمداد می شود.

وی سومین راهبرد بانک مرکزی را این گونه توضیح داد که در پی استقرار دولت تدبیر و امید و در سایه تغییر برخی از رویه های اجرایی، محیط عمومی فعالیت های اقتصادی و انتظارات آتی در خصوص فضای تولید، آرامش و بهبود مناسبی یافته لذا به دنبال آن بازارهای طلا و ارز وارد فاز آرامش و ثبات نسبی نرخ ها شده و بخش عمده امور سفته بازانه از این بازار خارج شده است.

سیف اظهار داشت: این مساله حتی بر تصمیم گیری های فعالان اقتصادی و پایداری نتایج محاسبات هزینه و فایده طرح های تولیدی نیز تاثیر قابل توجهی گذاشته به طوری که شواهدی از بازگشت بخشی از مازاد نقدینگی اقتصاد به سمت تولید و افزایش عرضه به چشم می خورد.

رییس کل بانک مرکزی این را هم گفت که در نتیجه بهبود چشم انداز فضای تولید و افزایش عرضه و آرامش گرفتن بازارهای دارایی، شتاب تورم روند کاهشی مناسبی گرفته است.

** کاهش نرخ تورم در ماه های آتی براساس تحولات شاخص بها

سیف تاکید کرد: مجموع تحولات شاخص های بها این انتظار را تایید می کند که نرخ تورم در ماه های آتی نیز همچنان در مسیر کاهشی باشد.

** مرز روانی قیمت ارز شکست

وی درباره چهارمین راهبرد بانک مرکزی تصریح کرد: کاهش دامنه نوسان نرخ ارز و برقراری ثبات نسبی در بازار ارز از خرداد ماه نیز یکی دیگر از دستاوردهای ماه های اخیر بانک مرکزی است.

سیف تاکید کرد: بررسی روند تغییرات نرخ دلار در بازار غیررسمی نشان می دهد این شاخص مرتبا مرزهای روانی را می شکند، ضمن آنکه بخش عمده ای از فعالیت های سفته بازانه از این بازار خارج شده است.

به گفته وی، بانک مرکزی در تلاش است از فرصت های پیش آمده برای مدیریت موثر بازارهای پول و ارز بهره برده و بخشی از منابع پس انداز آزاد شده از بازارهای دارایی را به سوی سپرده گذاری در بانک ها و بهبود توان تجهیز منابع آنها سوق دهد.

وی ادامه داد: اطمینان سپرده گذاران به سلامت عملیات موسسات پولی و بانکی و برخورداری هیات مدیره موسسات مذکور از صلاحیت های حرفه ای از دیگر موارد مورد تاکید بانک مرکزی است.

رییس کل بانک مرکزی درباره راهبرد پنجم این بانک نیز اظهار داشت: حفظ سلامت و ثبات نظام بانکی، تقویت سامان بخشی به بازار پول و افزایش دامنه نظارت بر بانک مرکزی بر عملیات موسسات مالی و اعتباری از جمله مهمترین تعهدات بانک مرکزی در دوره های پیشین و در دولت یازدهم است.

** ساختار نظام بانکی کشور اصلاح می شود

سیف افزود: بانک مرکزی در تلاش است ضمن اصلاح ساختار نظام بانکی و انسجام بخشی به آن از تلاش های موسسات پولی و بانکی که در چارچوب ضوابط و موازین بانک مرکزی فعالیت می کنند، بیش از گذشته حمایت کرده و سایر موسسات پولی فعال را به حرکت در این مسیر وادار کند.

** بهره گیری از ابزار تنبیهی و تشویقی بانک مرکزی برای کارآمدی نظام بانکی

وی تاکید کرد: بدیهی است بانک مرکزی از تمام ابزارهای تنبیهی و تشویقی که جایگاه قانونی مقام پولی برای آن تدارک دیده جهت ارتقا کارآمدی نظام بانکی و بهبود سلامت و پایداری بخش مالی اقتصاد بهره گیری خواهد کرد.

** برنامه مدون بانک مرکزی برای گسترش پوشش نظارتی

رییس کل بانک مرکزی با بیان آنکه این بانک برنامه مدونی برای گسترش پوشش نظارتی و اصلاح درجه ریسک عملیات بخش پولی اقتصاد دارد، گفت: موسسات پولی و مالی باید در راستای انطباق هرچه بیشتر فعالیت های خود با موازین و اصول نسبت به بخشنامه های بانک مرکزی اقدام کنند و تمام شیوه ها و رفتار خلاف ضوابط و بخشنامه های رسمی بانک مرکزی را تغییر دهند.

سیف ادامه داد: اما ضلع سوم این مثلث آحاد سپرده گذاران و فعالان اقتصادی هستند که انتظار می رود در انتخاب بانک عامل یا موسسه مورد اعتماد خود در امور بانکی نکات احتیاطی را نیز ملحوظ دارند و به هشدارهای بانک مرکزی در خصوص درجه نظارت این بانک بر عملیات موسسات مذکور توجه کنند.

وی افزود: بانک مرکزی به عنوان مقام پاسخگو در مقابل تمام تهدیدهایی که رفتارهای غیرمسوولانه بانک ها و موسسات پولی به اقتصاد تحمیل می کند همواره تلاش کرده اطلاع رسانی شفافی در زمینه اسامی موسسات تحت پوشش داشته باشد.

سیف اظهار داشت: فهرست موجود در وب سایت بانک مرکزی گواه این مدعی است اما از مردم نیز می خواهیم پیش از اقدام به سپرده گذاری و یا انجام عملیات بانکی به مندرجات این فهرست توجه کنند تا از بابت ضعف عملکرد ویا رعایت نکردن مقررات و ضوابط توسط موسسات سپرده پذیر دچار گرفتاری و معضل نشوند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=115564

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر