2

استاندار تهران: نقاط آسیب پذیری ما روددره هاست

  • کد خبر : 280971
  • ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۲

استاندار تهران گفت: اکنون که نقاط بحرانی این استان روددره ها تشخیص داده شده است، باید در اسرع وقت نسبت به اتخاذ و ارائه تدابیر لازم در این زمینه اقدام و طرح های آبخیزداری را در سطح استان اجرا کرد.

به گزارش افق آنلاین ، انوشیروان محسنی بندپی روز یکشنبه در نشست ستاد مدیریت بحران استان تهران افزود: در سیل امسال چند کار توامان در زمینه عوامل پیشگیرانه، تقویت کننده و محافظتی در سطح این استان انجام شد.
وی یادآورشد: لایروبی انهار، روددره ها و کانال های شهر تهران از تیر سال گذشته آغاز و در اسفند همین سال تمام و در مجموع ۵۳۰ کیلومتر مسیل، رودخانه و روددره در اطراف تهران پاکسازی شد.
محسنی بندپی اظهار داشت: دو عامل لایروبی نشدن مسیر رودخانه ها و ساخت و سازهای غیر مجاز در مسیر رودها زمینه شکل گیری و وقوع سیلاب را فراهم می کند.
استاندار تهران با بیان اینکه ۳۹ نقطه بحرانی در حوزه آب استان تهران شناسایی شده است، گفت: شرکت های آب و فاضلاب و آب منطقه ای باید عارضه های شناسایی شده را مرتفع کنند.
وی خاطرنشان کرد: در تهران یا دهانه های پل ها و کانال تنگ شده اند یا به علت مواجهه ۲۰ ساله با خشکسالی، در حریم رودخانه ها ساخت و ساز شده است که بوستان نهج البلاغه یکی از این نقاط محسوب می شود.
محسنی بندپی ادامه داد: آب منطقه ای تهران در ماه های آخر سال گذشته این تدبیر را داشت و بر اساس پیش بینی های انجام شده اقدام به رهاسازی بخشی از آب پشت سدها کرد.
استاندار تهران گفت: اکنون که نقاط بحرانی این استان روددره ها تشخیص داده شده است، باید در اسرع وقت نسبت به اتخاذ و ارائه تدابیر لازم در این زمینه اقدام و طرح های آبخیزداری را در سطح استان اجرا کرد.
وی با بیان اینکه طرح های آبخیزداری اجرا شده در خوزستان زمان انتقال سیلاب از بستان به سوسنگرد را طولانی ساخت، تصریح کرد: در استان تهران چنین نقاطی نداریم و از همین رو حتما باید طرح های آبخیزداری در آن اجرا شود.
محسنی بندپی بر لزوم تعین خسارت ناشی از سیل و آبگرفتگی ۱۲ فروردین امسال در این استان برای دستگاه های اجرایی و مردم تاکید کرد و افزود: این خسارات در شمیرانات، رودبار قصران و پل گلگشت اسلامشهر وارد شده است و باید به طور دقیق محاسبه و اعلام شود.

**خوزستان منتظر اقلام کمکی ویژه
استاندار تهران گفت: اکنون در دشت آزادگان که منطقه حضور این استان به عنوان استان معین خوزستان است، شرایط بحرانی رفع شده و مردم سیل زده نیازمند اقلام کمکی ویژه هستند.
وی تاکید کرد: اکنون در دشت آزادگان به پشه بند، پنکه، کولر، لوازم بهداشتی، شیر خشک و انواع لباس نیاز داریم و باید شرایطی را فراهم ساخت که کمک های اثربخشی به دست مردم این ناحیه برسد.
محسنی بندپی اضافه کرد: از استان تهران در بخش مدیریتی و کارشناسی انتظار خاصی وجود دارد، چون تمامی مدیرانی که در این استان مشغول به خدمت هستند، پیش از این در سایر استان ها توانمندی های ویژه ای از خود نشان داده اند و از توان مدیریتی بالاتری برخوردار بودند.
استاندار تهران گفت: به محض ابلاغ دستور وزیر کشور در خصوص معین شدن این استان برای خوزستان، عوامل مختلف تهران در ۱۸ فروردین در این منطقه حاضر شدند و حتی مسئولیت بحرانی ترین ناحیه را نیز بر عهده گرفتند.
وی افزود: به طور معمول پشت سد آب کرخه پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب ذخیره وجود دارد که این ظرفیت در حداکثر خود می تواند به ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب برسد.
محسنی بندپی خروجی معمول رودخانه کرخه را ۸۰۰ متر مکعب در ثانیه اعلام کرد و یادآورشد: این خروجی طی روزهای گذشته به سه برابر خود رسیده بود که سرریز آن به دیگر نقاط طبیعی به نظر می رسید.
استاندار تهران وظیفه این استان را حفظ چهار شهر منطقه دشت آزادگان اعلام کرد و گفت: به ساکنان این شهرها اعلام شد که جوانان بمانند و سالمندان، زنان و کودکان از شهر خارج شوند تا خطری آنان را تهدید نکند.
وی به احداث ۲۵ کیلومتر سیل بند و تقویت مستمر آنها اشاره کرد و اظهارداشت: استحکام همین سیل بندها موجب شد تا مردم نسبت به وارد نشدن آب به شهرها قوت قلب پیدا کنند و از شهر خارج نشوند.
محسنی بندپی به کاهش حجم خروجی آب رودخانه کرخه تا یک هزار و ۴۰۰ متر مکعب در ثانیه اشاره و خاطرنشان کرد: اکنون ۱۵۰ دستگاه انواع ماشین آلات سنگین همچنان در دشت آزادگان مشغول خدمت رسانی هستند و به نظر می رسد که از شرایط بحرانی عبور کرده ایم.
از روز شنبه ۱۸ فروردین مسئولان تهرانی از جمله معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با حضور در منطقه دشت آزادگان و مرکز شهر سوسنگرد ارائه خدمات و بازدیدهای میدانی را آغاز کردند.

** طرح های آبخیزداری در شمال استان اجرا شود
استاندار تهران همچنین در حاشیه این نشست اظهار داشت: طرح های علمی و تخصصی آبخیزداری در این استان به خصوص مناطق شمالی باید اجرا شود.
وی گفت: یک بخش ویژه در ردیف های بودجه ای برای اجرای طرح های خاص پیش بینی شده است که از جمله آن منابع مدیریت بحران و ماده ۱۰ و ۱۲ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت محسوب می شوند.
محسنی بندپی با اشاره به استفاده از این منابع برای اجرای طرح های مدیریت بحرانی در استان تهران یادآورشد: اگر به لحاظ علمی و تخصصی تشخیص دهیم که باید طرح آبخیزداری اجرا شود، منابع مالی چندان نمی تواند محدود کننده کارهای اجرایی باشد.
وی اظهار داشت: در صورتی که طرح ها آماده باشد از منابع مالی در اختیار دستگاه های اجرایی، استان یا وزارتخانه ها می توان به شکل تجمیعی استفاده کرد.
استاندار تهران گفت: این اقدامات کنترلی و محافظتی می تواند جلوی خسارت های میلیاردی ناشی از سیل را بگیرد.
استاندار تهران با اشاره به لزوم اتخاذ تدابیر مناسب برای مناطق جنوبی استان تهران خاطرنشان کرد: ۲۰ سال خشکسالی شرایطی را فراهم کرد که دشت ورامین این استان ۳۰ تا ۳۵ سانتی متر نشست زمین را داشته باشد.
محسنی بندپی ادامه داد: در حال مذاکره با شرکت آب منطقه برای تغذیه دشت ها و آب های زیر زمینی استان هستیم.
وی گفت: سد ماملو در شرق استان این ظرفیت را دارد که آب های ذخیره شده آن برای تغذیه آبهای زیرزمینی مورد استفاده قرار گیرد.
استاندار تهران گفت: در غرب تهران نیز حوضچه های برداشت شن و ماسه ای وجود دارد که می تواند ذخیره گاههای طبیعی آب باشد و می توان به نحوی آنها را مدیریت کرد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=280971

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر