2

داستان زندگی بچه‌های پروانه‌ای +تصاویر

  • کد خبر : 66379
  • ۱۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۰

وقتی پوستت مثل بال پروانه آنقدر نحیف شد که با کوچکترین زخمی تاول بزند و به مرور انگشت‌هایت به یکدیگر بچسبند و هر بار با عوض کردن باندا‍ژ پوستت نیز کنده شود، آن موقع شاید کمی از رنجی که کودکان مبتلا به بیماری بال پروانه می کشند را حس کنی
رورگارنو: وقتی پوستت مثل بال پروانه آنقدر نحیف شد که با کوچکترین زخمی تاول بزند و به مرور انگشت‌هایت به یکدیگر بچسبند و هر بار با عوض کردن باندا‍ژ پوستت نیز کنده شود، آن موقع شاید کمی از رنجی که کودکان مبتلا به بیماری بال پروانه می کشند را حس کنی، پروانه‌های کوچکی که بعضی وقت‌ها در مری‌هایشان نیز تاول می زند تا نتوانند ذره‌ای غذا بخورند.

تصور کن کودکی که با درد زندگی می‌کند، کودکی که پوستش مانند بال پروانه آنقدر شکننده و آسیب پذیر است که با کوچکترین ضربه‌ای تاول می‌زند و کنده می‌شود. تصور کن کودکی که حتی جرات دست زدن به اسباب‌بازی‌هایش را ندارد، پروانه‌های کوچکی با بال نحیف و زخم خورده، زخمی که با آنها متولد می‌شود و هر روز قسمتی از پوستشان را می خورد. تصور کن مری پروانه های کوچکی که قرار بود روزی بالهای خوشبختی پدر و مادرشان باشند آنقدر تاول زده باشد که حتی راه غذا خوردن را از آنها بگیرد. پروانه ای که بالش شکسته و با هیچ دارویی نیز التیام نمی بیند. پروانه هایی را تصور کند که زجه هایشان را کسی نمی شنود.
بچه‌هایی پروانه‌ای
این داستان زندگی کودکانی است که به بیماری نادر اپیدرمولیزیس بولوسا یا همان بال پروانه ای مبتلا هستند، این کودکان به دلایل مختلف ناشناس باقی مانده‌اند و نیاز به حمایت زیادی دارند. این بیماری باعث می شود بدن افراد براثر کوچکترین ضربه، زخم و تاول‌هایی در آن ایجاد شود و این زخم ها آزار زیادی برای کودکان ایجاد می کند.
بچه‌های پروانه‌ای، پوستی شکننده مانند بال پروانه دارند و حتی پوشیدن لباس برای آنها آزاری جانکاه است. به مرور زمان زخم و تاولهای بدن آنها باعث چسبیده شدن انگشت‌ها به یکدیگر می‌شود. بدن این پروانه های کوچک در صورت توان مالی همیشه  پشت بانداژهای ۱۸۰ هزار تومانی پنهان است و در صورت توان مالی کم از بانداژهای معمولی استفاده کرده که در زمان تعویض، صدای فریاد این فرشتگان را به آسمان می‌رساند چراکه پوست آنها به این بانداژهای معمولی چسبیده و در هنگام تعویض کنده می شود.
بچه‌های پروانه‌ای مبتلا به بیماری پوستی نادری هستند که به طور ژنتیکی و مادرزادی به آنها رسیده است. اسم علمی بیماری بچه‌های پروانه‌ای، اپیدرمولیزیس بولوسا است که به آن «ای بی» هم گفته می‌شود. پوست این افراد بسیار شکننده و حساس است و با کوچک‌ترین ضربه، سایش یا اصطکاک دچار تاول می‌شود و چون پوست این بچه‌ها شبیه بال پروانه بسیار شکننده است و با کوچک‌ترین تلنگری آسیب می‌بیند به آنها بچه‌های پروانه‌ای می‌گویند.
هراز چندگاهی یادی از افراد درگیر با بیماری‌های نادر مانند این بیماری می‌شود اما متاسفانه بعد از گذشت زمان از انتشار خبر هیچ برنامه حمایتی جدی از  بیماران صورت نمی گیرد.
شناسایی ۱۲ کودک بال پروانه‌ای در فارس
یک فعال مردمی در خصوص آشنایی و ارتباط با کودکان مبتلا به بیماری بال پروانه ای گفت: آشنایی گروه خودجوش مردمی با انتشار خبری در رابطه با کودکی هفت ساله که مبتلا به این بیماری بود صورت گرفت و افراد هرکدام پیگیری های لازم را برای شناسایی این کودکان انجام دادند.
نرجس احمدزاده با اشاره به شرایط محدثه کودکی که تحت پوشش این گروه قرار گرفته، بیان داشت: متاسفانه محدثه به دلیل داشتن بیماری «ای بی» دچار چسبندگی انگشت و مشکلات مری و.. غیره بود که به دلیل آشنا نبودن خانواده به نحوه مراقبت از فرزند دچار مشکلات فراوانی بود.
وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل نادر بودن این بیماری پزشکان آشنایی زیادی با آن ندارند و خانواده ها نیز آموزش لازم برای نگهداری از فرزند و درمان کوتاه مدت کودک را نمی بینند که این موضوع کودک را دچار مشکلات فراوانی می کند.
این عضو گروه خودجوش بیان داشت: در مدتی که تاول در مری کودکان وجود دارد فرد قادر به خوردن غذا نیست و باید با رژیم خاص و سرنگ یا قطره چکان  به کودک غذا داده شود.
احمد زاده اظهار داشت: متاسفانه محدثه در زمان  حاد شدن تاول ها قادر به خوردن غذا نبود و با تحقیقات انجام شده و همکاری با انجمنEB  تهران روش های مورد نیاز برای رفع تاول ها و خوردن غذا به خانواده کودک آموزش داده شد.
وی در خصوص چسبندگی‌های انگشتان کودکان گفت: با هماهنگی انجام شده توسط گروه خودجوش و موسسه سلولهای بنیادی تیم جراحی با برداشتن سلول از پشت گوش کودک پوست جدید ساخته و به کمک جراح پلاستیک انگشتان را از هم جدا می کنند.
این فعال مردمی با اشاره به اینکه جداسازی انگشتان کیفیت زندگی کودک را عوض می کند، اضافه کرد: اگرچه این جداسازی ممکن است بیش از دو سال دوام نداشته باشد اما تا کنون ۲۰ بیمار در کل کشور این کار را انجام داده و مانعی برای انجام دوباره آن برای کودک وجود ندارد.
احمدزاده تاکید کرد: مهمترین کار برای این کودکان دادن آموزش و مشاوره خانواده و کودک است چرا که این افراد در شیراط روحی سختی به سر می برند و نیاز به حمایت های زیادی دارند.
وی ابراز داشت: انجمن EBخصوصی تاسیس شده در تهران تا کنون ۲۳۲ عضو دارد اما افراد بسیاری در سراسر ایران وجود دارند که از وجود چنین انجمنی اطلاع ندارندو حتی دسترسی به تهران برای استفاده از امکانات و گرفتن آموزش را ندارند.
این عضو گروه خودجوش ادامه داد: تا کنون توسط این گروه محدثه و درنا از تربت به این انجمن معرفی و از خدمات آموزشی و حمایتی آنها بهره مند شدند.
این فعال مردمی اضافه کرد: هزینه بانداژهای مخصوص این بیماری بسیار بالا است و خانوده در صورت متوسط بودن از نظر مالی نیز با هزینه حدود ماهی یک میلیون فقط برای تهیه بانداژ روبرو هستند.
این فعال مردمی  بیان داشت: متاسفانه برای پوشاندن زخمها به علت چسبندگی نمی توان از بانداژ معمولی استفاده کرد و فقط یک نوع مخصوص وجود دارد که توسط کشور سوئد تولید می شود و با قیمت بیش از ۱۸۰ هزار تومان به فروش می رسد.
احمدزاده با اشاره به اینکه فعالیت شناسایی و درمان کودکان مبتلا به «ای بی» را گروهی به صورت خودجوش در دست گرفته، گفت: ما تا کنون توانسته ایم ۱۲ کودک را در فارس شناسایی کنیم اما متاسفانه به دلیل منابع محدود مالی همه این کودکان که زندگی سختی دارند را نتوانسته ایم مورد  حمایت قرار دهیم.
وی افزود: دو کودک در شیراز و یکی در تربت حیدریه به خاطر شرایط خیلی حاد تحت پوشش این گروه قرار دارند و با دادن آموزش و تحت نظر قرار دادن کودکان زندگی آنها کمی بهتر شده است .
مشاوره همراه با آزمایش‌های ژنتیکی به داشتن فرزندانی سالم کمک می‌کند
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیماری اپیدرمولیزیس بولوسا انواع متفاوتی از لحاظ علائم بالینی و ژنتیکی داشته که مشخصه مشترک آنها اختلال در بافت پوششی است. دراین بیماری ژن های مختلفی درگیر و توارث انواع مختلف آن به صورت غالب و مغلوب است.
دکترمجید فردایی بیان داشت: این بیماری به علت جهش در ژن سازنده پروتئین‌هایی مانند کلاژن و کراتین اتفاق می افتد که نقش مهمی در استحکام مکانیکی پوست به عهده دارند. در نوع خاصی از این بیماری پوست بسیار شکننده و حساس بوده و با کوچکترین ضربه، سایش یا اصطحکاک دچار تاول می‌شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اینکه علی رغم گزارش بسیار محدودی دردرمان از طریق پیوند مغز استخوان درمان دائمی این بیماری فعلا  امکان پذیر نبوده ولی درمان «علامتی» این بیماری را امکان پذیر دانست.
فردایی یادآور شد: آموزش و پانسمان مناسب ودرصورت نیاز بالن زدن برای باز کردن مری و جراحی برای باز کردن انگشتان از اقداماتی است که برای این بیماران انجام می گیرد. همچنین از طریق مشاوره و تشخیص ژنتیکی می توان برای داشتن فرزندان سالم به خانواده این بیماران کمک نمود.
وی اضافه کرد: بدنبال اطلاع رسانی مطبوعات با همت خیرین برای رفع قسمتی ناچیز از مشکلات چندین فرد بیمار در استان فارس و یک مورد در خارج از استان اقداماتی صورت گرفته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: انجام آزمایش های ژنتیک در ابتدا برای تشخیص این بیماری هزینه بر بوده لذا معمولا در اولین مرحله بعد از تشخیص بالینی با روشهای ساده تر می توان به ژن های خاصی مشکوک و سپس با هزینه کمتری به تشخیص دقیق ژنتیکی بیماری کمک کرد.
انجام عمل بالن مری بر روی چهار کودک
در این رهگذر متخصص جراح کودکان در رابطه با عمل مری در کودکان مبتلا به بیماری EB گفت: از آنجایی که تمام دستگاه گوارشی این کودکان دچار تاول می‌شود و مری آنها به هم چسبیده، برای راحت تر کردن زندگی کودکان و برای اینکه بتوانند غذا بخورند در مری آنها بالن زده می شود تا راه گوارش افراد باز شود.
حمیدرضا فروتن عنوان کرد: تاکنون بر روی چهار کودک که از طریق خصوصی مراجعه کرده و دچار بیماری اپیدرمولیزبولوز (EB) بودند عمل بالن مری انجام شده است.
وی ادامه داد: در بالن زدن به طور مکانیکی عضلات منقبض شده اسفنگتر مری کشیده می شود که این روش درمانی علایم بیماری را کاهش می دهد و در حالات شدید بیماری افراد باید  بیش ازیک بار این کار را انجام دهند.
رئیس گروه تیم جراحی جنین دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: درمان این کودکان به دلیل شرایط خاص هزینه بالایی دارد که در فارس فقط افرادی به صورت خودجوش از این کودکان حمایت و برخی را تحت پوشش قرار دارند.
مراجعه و ثبت اطلاعات بیماران در دفتر بیماری‌های نادر
مدیر دفتر بنیاد بیماریهای نادر شعبه جنوب کشور در این خصوص گفت: با راه اندازی شعبه فارس این دفتر امکان کمک به بیماران نادر بیشتر می شود و افراد به جای انتقال به تهران می توانند از شیراز «کارت سلامت نادر» دریافت کنند.
جلیل معصومی ادامه داد: متاسفانه هزینه تشخیص و درمان این گونه بیماری‌ها بسیار بالا است و در بیشتر اوقات امکان درمان وجود ندارد و فرد نیاز به حمایت زیادی دارد.
وی ادامه داد: در صورت راه اندازی سایت تخصصی آزمایشگاهی و تحقیقات بیماری‌های نادر جنوب کشور در فارس بیشتر می‌توان به این افراد کمک کرد و خدمات درمانی رایگان در اختیار آنها گذاشت.
مدیر دفتر بنیاد بیماریهای نادر شعبه جنوب کشور عنوان کرد: افراد شناسایی شده  با ثبت نام از طریق تهران و دریافت سلامت کارت می توانند از تخفیفات حمایتی ویژه برخوردار شوند.
وی یادآور شد: برخی داروها و اقلام مورد استفاده افراد جز بیمه قرار می‌گیرد و در حد توان با کمک خیرین به بیماران نادر که با تخمین زدن ها به حدود ۲۰۰ نفر در فارس می رسند کمک می شود.
به گزارش مهر، پروانه‌های کوچک با پوست‌های همیشه تاول زده را باید بیش از این دید، فریادشان را باید بیش از پیش شنید. آنها روزی قرار بود پروانه‌های خوشبختی والدینشان باشند.
لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=66379

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. بچه من پروانه ای است چگونه میتوانم انگشت هایش را جدا کنم تلفن من ۰۹۱*****۹۴ تلوری

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر