1

برادر ملک عبدالله: شرایط عربستان مثل شوروی است

  • کد خبر : 35689
  • ۳۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۸:۱۶

تعیین شاهزاده نایف به عنوان ولیعهد در هشت ماه پیش، اولین میخ بر تابوت شورای بیعت و حاکمیت آل سعود بود.

به مردمی که از شیوه پدرشان پیروی نمی کنند چه باید بگویم. در شرایط فعلی شماری از شاهزادگان ارشد ترجیح دادند سکوت اختیار کنند… خانواده آل سعود متشکل از حدود هفت هزار شاهزاده ، قدرت را از سال ۱۹۳۲ میلادی در کشور عربستان در دست دارد.

شاهزاده طلال برادر کوچکتر ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی گفت که اعضای شورای بیعت متشکل از فرزندان عبدالعزیز بنیانگذار سلسله پادشاهی عربستان، برای برگزاری نشست تعیین ولیعهد جدید، دعوت نشدند و برخلاف قانون، این شورا در این موضوع، نشستی را برگزار نکرد.

به گزارش عصر ایران، پادشاه عربستان قبل از این با صدور حکمی ضمن تشکیل شورای بیعت، تعیین پادشاه و ولیعهد جدید را با سازوکاری مشخص از اختیارات این شورا اعلام کرد. این در حالی است که پادشاه عربستان پس از مرگ ولیعهد عربستان در روز شنبه گذشته، از این شورا برای تعیین ولیعهد جدید، دعوت نکرد.

پادشاه ۸۸ ساله عربستان همچنین برخلاف گذشته در حکم انتصاب شاهزاده سلمان به عنوان ولیعهد جدید، به برگزاری جلسه شورای بیعت اشاره ای نکرد و این موضوع نشان می دهد که شورای بیعت برای این مسئله، نشستی را برگزار نکرده است.

شاهزاده طلال در مصاحبه تلفنی با روزنامه القدس العربی چاپ لندن از محل اقامتش در یونان گفت: شورای بیعت از چند ماه پیش تاکنون هیچ نشستی را برگزار نکرده است.

وی ادامه داد: تعیین شاهزاده نایف به عنوان ولیعهد در هشت ماه پیش، اولین میخ بر تابوت شورای بیعت و حاکمیت آل سعود بود.

عربستان سعودی هشت ماه پیش هم شاهد مرگ ولیعهد وقت بود. در پی این حادثه، شورای بیعت تشکیل جلسه داد و با وجود مخالفت ها و اعتراض هایی، تعیین شاهزاده نایف را به عنوان ولیعهد جدید تایید کرد. شاهزاده نایف چهره امنیتی و محافظه کارانه بود.

شاهزاده طلال افزود: به مردمی که از شیوه پدرشان پیروی نمی کنند چه باید بگویم. در شرایط فعلی شماری از شاهزادگان ارشد ترجیح دادند سکوت اختیار کنند.

وی ادامه داد: آنها (شاهزادگان در راس حکومت) از عرف هایی که در پیش گرفته شده بود پیروی نکردند . آنها چیز جدیدی که با قرن بیست و یکم همسویی داشته باشد ارائه نکرده اند.

او با تاکید بر تغییر حکومت عربستان از پادشاهی مطلقه به پادشاهی مشروطه گفت: پادشاهی های مطلقه با زمانه جدید، همخوان نیستند. چگونه می گویند که ملت عربستان برای برعهده گرفتن مسئولیت های بزرگ، صلاحیت ندارد آیا شاهزادگان ارشد برای تصدی پست های خود، صلاحیت دارند؟

وی با تاکید بر اینکه وجود پارلمان منتخب در عربستان که قانونگذاری، نظارت و بازخواست مقامات را برعهده داشته باشد ، لازم است هشدار داد که نگران است آنچه در روزهای پایانی شوروی بر این کشور گذشت در عربستان سعودی نیز روی دهد.

هم اکنون در عربستان سعودی پارلمانی وجود داد که تمامی اعضای آن به طور مستقیم توسط پادشاه منصوب می شوند و تنها اختیارات نظارتی مشورتی دارند.

خانواده آل سعود متشکل از حدود هفت هزار شاهزاده قدرت را از سال ۱۹۳۲ میلادی در کشور عربستان در دست دارد. نام صحیح این کشور یعنی “المملکه العربیه السعودیه” (پادشاهی عربی سعودی) نیز برگرفته از نام این خانواده است.
اعضای این خانواده، مسئولیت های ریز و درشت را در بخش های مختلف عربستان سعودی در دست دارند.

پادشاه در عربستان علاوه بر تصدی سمت نخست وزیری، تمامی ارکان قدرت را در دست دارد.

شاهزاده طلال ۸۱ ساله پسر هجدهم ملک عبدالعزیز قبل از این پست های مهم حکومتی را در دست داشت .

وی در سال ۱۹۵۸ پس از کناره گیری از پست های دولتی، به همراه چهار نفر از برادرانش، رهبری “جنبش شاهزادگان آزاده” را برعهده گرفت که خواهان ایجاد حکومت مشروطه پارلمانی ، جدا کردن خانواده حاکم از حکومت کردن و تساوی میان زنان و مردان در عربستان بود.

او اولین وزیر راه و ترابری در عربستان بود و سمت های وزیر اقتصاد و سفیر عربستان در پاریس را در سابقه خود دارد.
شاهزاده طلال حدود هشت ماه پیش پس از تعیین شاهزاده نایف به عنوان ولیعهد، از عضویت در شورای بیعت نیز استعفا داد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=35689

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر