6
سید هادی سیدافقهی

انتخابات آمریکا؛ از ظهور نشانه‌های افول نظام لیبرال دموکراسی تا آبروریزی برای مردم آمریکا

  • کد خبر : 336186
  • ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۵

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در مورد انتخابات آمریکا گفت: ما کاری نداریم که مردم آمریکا چه کسی را به عنوان رئیس‌جمهور خود انتخاب می‌کنند، ما سیاست اصولی خودمان را دنبال خواهیم کرد. ما حقوق خودمان را از آن‌ها می‌خواهیم و طلبکار هستیم.

سید هادی سیدافقهی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص اعتراضات خیابانی صورت گرفته پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نشانه‌های افول نظام لیبرال دموکراسی، اظهار داشت: آمریکا همواره تلاش می‌کرد خودش را به عنوان الگو و معلمی برای دموکراسی، آزادی و حقوق شهروندی به دنیا معرفی کند و جلوه تمام عیار این دموکراسی را هم در قالب برگزاری انتخابات کنگره یا ریاست جمهوری آمریکا عنوان کند.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا گفت: در این انتخابات چهره واقعی آمریکا از پشت آن صورت بزک شده پیدا شد و تنها به عنوان نمونه با توجه به مناظره اول بین بایدن و ترامپ رفتار‌های بین این دو آنقدر زشت، زننده و هتاکانه بود که در نظرسنجی‌های معتبر جهان، مردم آمریکا گفتند که این مناظره‌ها را متوقف کنید چرا که آبروی ما در دنیا رفته است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: در واقع مناظره صورت گرفته بین دو کاندیدای ریاست جمهوری آن کشور به قدرت گستاخانه و هتاکانه بود که مردم آمریکا علاقه‌ای به ادامه مناظرات در مراحل بعدی آن نداشتند و کمپینی جهت توقف مناظرات انتخاباتی تشکیل دادند.

سیدافقهی بیان کرد: اشکال مختلف مشارکت در انتخابات و رأی گیری در آمریکا به صورت حضوری، اینترنتی و پُستی است. پیش از آغاز رأی گیری در انتخابات، ترامپ در سخنرانی‌های مختلف گفت که ممکن است در این انتخابات تقلب گسترده‌ای صورت گیرد و دموکرات‌ها آرای پُستی را به سود خود استخراج کنند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: در ابتدای شمارش آرا شاهد بودیم که ترامپ در ایالت‌های مختلف از رقیب خود پیش افتاده بود، اما به مرور و با شمارش آرای پستی این نامزد دموکرات بود که از ترامپ پیش گرفت. همین مسئله موجب اعتراض و انتقاد شدید ترامپ قرار گرفت و وی خواستار توقف شمارش آراء پستی شد.

سیدافقهی گفت: در حال حاضر ترامپ تمام تلاش خود را می‌کند که به دادگاه عالی فدرال شکایت کند و حاضر نیست که قدرت را در کاخ سفید به رقیب دموکرات خود واگذار کند.

وی بیان کرد: در این میان اعتراضات خیابانی زیادی را در ایالت‌های مختلف آمریکا شاهد بودیم، مغازه‌هایی تعطیل شد، برخی از اماکن آتش گرفت، تنش‌ها و درگیری‌هایی میان پلیس و مردم و مواردی از این دست که نشان داد چهره واقعی آمریکا این هست، نه چهره بزک شده که سالهاست تلاش می‌کنند آن را در جهان جا بیاندازند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: مشابه همین اتفاق را ما در سال ۸۸ و انتخابات آن زمان تجربه کردیم که یکی از کاندیدا‌های وقت پیش از شمارش آرا خود را برنده قطعی انتخابات اعلام کرد و منجر به شکل‌گیری آن فتنه در کشور شد.

سیدافقهی گفت: امروز مردم جهان این موضوع را به خوبی متوجه شده‌اند که حقیقت دموکراسی در آمریکا این چیزی است که می‌بینم آن چهره بزک شده که با تبلیغات در رسانه هایشان مطرح می‌کنند.

وی افزود: پس از اعلام تقریباً نهایی نتایج انتخابات آمریکا و پیروزی آقای بایدن دیدیم که آقای ترامپ این موضوع را هم نپذیرفت و از طرف دیگر، اکثر مقامات کشور‌های مختلف جهان با اینکه هنوز کنگره و دادگاه عالی فدرال آمریکا در تایید انتخابات ورود نکردند، اما به آقای بایدن تبریک گفتند.

کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: این موضوع نشان می‌دهد که نه تنها مردم داخل آمریکا بلکه مردم جهان آنقدر از رفتار‌ها و اقدامات خلاف قوانین و عُرف دوره ۴ ساله آقای ترامپ خسته و منزجر شدند، حتی صبر نکردند که نتایج این انتخابات به طور رسمی تایید و اعلام شود و یکی پس از دیگری تبریکات خود را به پیروز انتخابات اعلام کردند.

سیدافقهی بیان کرد: این موضوع به طور واضح نشان می‌دهد که دموکراسی آمریکا پوشالی و دروغین بوده و این کشور رو به افول است.

وی با بیان اینکه جامعه امروز آمریکا کاملا دو قطبی شده است، گفت: مجموع آرای آقای بایدن ۷۵ میلیون و مجموع آرای آقای ترامپ هفتاد میلیون رای بوده است. این به معنی آن است که علی‌رغم آنکه آقای ترامپ فردی تروریست، خلافکار، نژاد پرست و شرور بود، اما هفتاد میلیون نفر در آمریکا به او رای دادند. بنابراین با همه اتفاقاتی که در آمریکا رخ داد دنیا فهمید که در آن کشور چه می‌گذرد و ماهیت واقعی آن‌ها چیست.

وی در خصوص بیانات اخیر رهبری انقلاب مبنی بر اینکه سیاست ایران در قبال آمریکا به رفت و آمد اشخاص ارتباطی ندارد و تابع سیاست اصولی است، افزود: متأسفانه باید گفت هنوز یک عده در داخل کشور تصور می‌کنند که آمریکا با ما صادقانه برخورد خواهد کرد و نسبت به آن امیدوار هستند.

 

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: همین موضوع باعث می‌شود که آن‌ها در صفحات نخست روزنامه‌های خود عکس بزرگی از آقای بایدن را چاپ می‌کنند و تیتر می‌زنند که امید به ایران بازگشت.

سید افقهی گفت: متعاقب این اتفاقات در داخل کشور بود که رهبری انقلاب بار دیگر به صورت هوشمندانه وارد موضوع شدند و فرمودند که ما کاری نداریم که مردم آمریکا چه کسی را به عنوان رئیس‌جمهور خود انتخاب می‌کنند و چشممان به دنبال این نیست که چه کسی در آمریکا قدرت را در دست بگیرد، چرا که ما سیاست اصولی خودمان را دنبال خواهیم کرد.

وی بیان کرد: به هر حال چه آقای بایدن و چه آقای ترامپ در آمریکا رئیس جمهور شوند ما حقوق خودمان را از آن‌ها می‌خواهیم و طلبکار هستیم.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: در واقع ما باید از آن‌ها بپرسیم که چرا از برجام خارج شدید؟ چرا تحریم‌های ظالمانه و تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران را به شدیدترین شکل ممکن اجرا کردید؟ چرا به تعهدات خود در قالب برجام تا زمانی که در آن توافقنامه بود عمل نکردید؟ و ده‌ها مطالبه و حق دیگری که ما باید از آمریکایی‌ها داشته باشیم.

سید افقهی تصریح کرد: چه کسی گفته که آقای بایدن تحریم‌های علیه ایران را ملغی خواهد کرد؟ هم این آقا و هم معاون اولش بار‌ها گفتند که نسبت به ایران موضع دارند و با شروطی خواهان بازگشت به برجام هستند که اگر ایران در مسائل موشکی، منطقه‌ای و موارد دیگر کار‌هایی را انجام دهد آن‌ها به برجام بر می‌گردند. آن‌ها چنین توقعاتی از ما دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ممکن است آقای بایدن درصدد فریب ما بر آید و بخش‌های کوچکی از تحریم‌های اعمال شده توسط ترامپ علیه ما را بردارد و عده‌ای خوش خیال در داخل گمان کنند که آقای بایدن تمام تلاش خود را جهت نزدیک شدن به ایران و دوستی با ما به کار گرفته، در حالی که چنین چیزی نیست و همه باید دنباله‌روی بیانات و رهنمود‌های رهبری انقلاب باشیم.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=336186

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر