1

اعتیاد به تلفن همراه در کودکان

  • کد خبر : 387844
  • ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۵۲
 اعتیاد کودکان به گوشی اتفاق ناخوشایند و ناگواری است که در نتیجه بی توجهی به نیازهای واقعی کودک رخ می‌دهد. اگرچه موبایل بازی‌های جذاب زیادی دارد که به شدت و به مدت طولانی می‌تواند کودکان را سرگرم کند، اما سوال اینجاست، سرگرمی به چه قیمتی؟

اعتیاد کودکان به گوشی از کجا شروع می‌شود؟ تغییرات عمیقی که در سبک زندگی‌ها ایجاد شده است، زمینه اعتیاد کودکان به گوشی را فراهم می‌کند. اگر والدین به این موضوع به اندازه کافی و به صورت جدی توجه نشان ندهند، با پدیده‌ای به نام کودک معتاد به گوشی و بازی‌های هوشمند روبه رو خواهند شد.

پدیده‌ای که شاید در ظاهر چندان جدی به نظر نیاید، اما پیامدهای منفی بسیار زیادی دارد. همه کودکان در هر شرایطی به بازی‌های فیزیکی و یدی نیاز دارند. بازی‌هایی که منجر به تخلیه انرژی آنها شود و هیجان واقعی را در آنها ایجاد کند. باید بدانید که وابستگی زیاد کودکان به موبایل یک بحران جدی است که در نتیجه بی‌توجهی والدین به موضوع اوقات فراغت و نحوه نگهداری درست از کودک به وجود می‌آید.
نشانه‌های اعتیاد به گوشی در کودکان کودک فقط با موبایل می‌‌خوابد. هنگام غذا خوردن گوشی در اختیار کودک باید باشد. کودک معتاد به موبایل در صورتی که گوشی را از او بگیرید، دچار اضطراب و استرس می‌شود و واکنش شدید نشان می‌دهد.

کودک در هر شرایطی موبایل را با خود نگه می‌دارد. مثلا وقتی به پارک می‌رود یا وقتی به رختخواب می‌رود.

شارژ موبایل به سرعت تمام می‌شود. کودک بلافاصله بعد از بیدار شدن به سراغ گوشی می‌رود. کودک مدت زمان زیادی از شبانه روز با موبایل بازی می‌کند و سرگرم است حتی تلویزیون هم نمی‌تواند جایگزین موبایل برای کودک شود. درمان اعتیاد کودکان به گوشی چیست؟ درمان اعتیاد به گوشی در کودکان باید از درون خانه و ابتدا از جانب والدین و کسانی که از کودک نگهداری می‌کنند، شروع شود.

کودکی که به هر دلیل یاد نگرفته است از موبایل به چه اندازه استفاده کند و قانون درست و خاصی برای او وضع نشده است، بدیهی است که از شرایط پیش آمده نهایت استفاده یا به تعبیر دقیق تر سوءاستفاده را می‌کند. انتخاب جایگزین موبایل برای کودکان می‌تواند در ترک آنها از بازی کردن با موبایل و وابسته بودن به آن موثر باشد؛ جایگزینی که به اندازه موبایل جذابیت داشته باشد و کودک را جذب خود کند.

البته بدیهی است که در ابتدا کودک معتاد به موبایل و بازی‌های رایانه‌ای تمایل چندانی به هر شکلی از جایگزین‌های احتمالی نشان ندهد، اما والدین باید با هر ترفندی حواس کودک را از موبایل و بازی‌های مربوط به آن پرت کنند و کودک را از گرداب اعتیاد به موبایل نجات دهند. در واقع ترک کودک از موبایل در گام‌های اول سخت است و قطعا با سماجت، لجاجت و اصرار کودک همراه خواهد بود؛ اما به تدریج امکانپذیر است.

اگر امکان صحبت کردن با کودک وجود دارد و کودک در سنی است که می‌توان با او در مورد کارهایی که انجام می‌دهد، صحبت کرد، ترک دادن از موبایل ساده‌تر خواهد بود. در کودکان کوچکتر با توجه به اینکه کمتر به حرف والدین گوش می‌دهند و بیشتر لجاجت و سماجت به خرج می‌دهد، ترک دادن از موبایل کمی دشوارتر است. به طور کلی اعتیاد به گوشی در نوجوانان و کودکان پیامد‌های منفی فراوانی به دنبال دارد که کاهش تمرکز تنها یکی از آنهاست.

برای ترک دادن کودکان از بازی با موبایل، شاید گاهی ترساندن بچه‌ها از گوشی کارساز باشد، اما معمولا بچه‌ای که زیر و بم موبایل را به خوبی می‌شناسد، خیلی از این ابزار نمی‌ترسد و بیشتر از هر چیزی آن را دوست دارد.

خبرنگار : سید علیرضا حسینی

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=387844

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر